4. mai 2008: Stoke Citys historiske triumf

Skrevet av Runar Kvernen .

For 10 år siden, på denne dato. En gjerrig hjemmekamp, regi Tony Pulis. 26.609 tilskuere. 0-0 mot Leicester. Stoke sikret opprykk, og sendte Leicester ned. Pitch invation: We are Premier League!

Nøyaktig 10 år senere kjemper Stoke City for å holde plassen i PL. Det har vært 10 stolte år, men lite slår denne maidagen i 2008 i moderne historie. Etter 23 år i skyggenes dal var The Mighty Potters tilbake på øverste nivå. Dette utløste elleville scener, på daværende Britannia, i hele Stoke-on-Trent, og det var jubel og glede på puber og i de tusen (!) hjem i Norge også.  Sikkert over hele verden.

Vi koster på oss et lite tilbakeblikk til denne tidlige maidagen, med noe facts og «husker du». De fleste Stokesupportere husker hvor de var denne dagen, men hva med dette:

Tabellen

2. plass og direkte opprykk, bak suverene West Bromwich. Som også sliter tungt nå, nedrykket er på det nærmeste avklart.

Lagoppstillingen

Mange navn down Memory Lane her...

Toppscorer og mer stats

Husker du forresten at Ricardo Fuller ble klubbens toppscorer med 15 mål denne sesongen. Liam Lawrence hadde 14… Mama Sidibe scoret bare 4, men var et viktig oppspillspunkt i spann med Fuller. Og så scoret Richard Cresswell 11 (!), Leon Cort 8 og Ryan Shawcross 7. Til og med Glenn Whelan var på scoringslista, med 3 mål! Det var tider…

Leon Cort spilte flest kamper i serien, 45. Rory Delap spilte 44.

Og Stoke fikk 79 gule kort i løpet av sesongen, høyt oppe på den tabellen også. Og Liam Lawrence toppet hele gult kort listen med sine 12, fulgt av Fuller og Shawcross med 10 hver… Og flere Stokespillere er på den lista, for å si det slik. Men kun to røde kort!

Her kan du lese mer detaljert statistikk om sesongen 2007/2008 i Championship.

Gode minner.

Nå gjelder det å backe klubben videre. Uansett. Stoke City slår alltid tilbake.

VIS UNITA FORTIOR

Runar Kvernen

Chairman

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.