April

April er den fjerde måneden i året og har 30 dager. Det hersker usikkerhet om opphavet til hvorfor måneden akkurat fikk navnet april, men for Stokes del har dette opp gjennom historien vært en måned preget oppbygging frem mot sesongens siste måned og det har vært mange morsomme og dramatiske hendelser som har skjedd.

·         Lørdag 1. April entret The Jackie Trent og Tony Hatchs sin ligacupfinalelåt, We’ll be with you, hitlistene i England. Dette var ingen aprilspøk, for sangen holdt seg inne på lista i to uker og nådde en 34. plass som beste plassering. Dessverre fikk den lite spilletid på nasjonal radio.

·         Lørdag 2. april 1898 fikk Willie Maxvell sin eneste landskamp for Skottland mens han spilte i Stoke. Maxvell var den eneste med landskamper for Skottland mens han var Stokespiller helt frem til Charlie Adam greide det samme i 2012. 114 år skulle Maxvell, som scoret 85 mål på 173 kamper for Stoke, ha den spesielle rekorden!

·         Lørdag 4. april 1998 sluttet Chris Kamara i jobben som Stokemanager etter bare 14 kamper. Kamara sluttet etter at Stoke tapte 0-2 mot Reading. Kamara fikk bare en seier som Stokemanager!

·         Lørdag 7. april 2007 vant Stoke hele 3-0 på The Hawthorns mot WBA. Ricardo Fuller, et selvmål av Jonathan Greening og Jon Parkin, da på lån fra Hull, scoret målene for Stoke City i en tidsperiode på bare åtte minutter.

·         Fredag 11. april 2008 ble Pottermouths Battle Cry spilt for første gang på BBC Radio Stoke i John Acres innringningsprogram, Praise and Grumble. Fortellingen til Pottermouth står igjen som et symbol på at Stoke greide å snu den dårlige trenden på det tidspunktet. Stoke hadde bare en seier på åtte kamper før motivasjonstalen, og ble en av BBC mest sette filmer på YouTube i ettertid. Formen ble snudd og resten er en historie som aldri kommer til å bli kjedelig…

·         Fredag 15. april 1972 spilte Stoke sin andre semifinale på to år og igjen var det Arsenal som var motstander på Hillsborough. For andre året på rad måtte kampen gå til en reprise etter at kampen endte 1-1.

·         Lørdag 15. april 1989 vant Stoke 1-0 mot AFC Bournemouth på bortebane etter en scoring fra Paul Ware. Dette ble den siste seieren på seks måneder for The Potters, som ikke vant på de neste sytten kampene. Det er den lengste og verste rekken av kamper uten seier for Stoke i klubbens historie. Likevel ble seieren glemt fort ettersom nyhetene fra Hillsborough tikket inn. I semifinalen i FA-cupen mellom Liverpool og Nottingham Forest ble for mange tilskuere sendt inn på tribuneseksjonen «The Leppings Lane» og det førte til trengsel og til sammen 96 mennesker ble klemt til døde.

·         Onsdag 15. april 1992 vant Stoke den andre semifinalen i Autoglass Trophy på London Road mot Peterborough. Den første kampen endte 3-3 i Stoke, og på London Road vant Stoke 1-0. Neste stopp, Wembley!

·         Mandag 16. april 1990 var ingen hyggelig dag i Stoke Citys historie. Newcastle vant 3-0 på andre påskedag og dermed rykket Stoke ned fra andre divisjon for første gang på 63 år og bare for andre gang i klubbens historie. Mick Quinn scoret sitt 35. mål for Newcastle i kampen mot Stoke, og han scoret med det flere mål alene enn hva Stoke klarte til sammen i hele 1989/1990-sesongen.

·         Lørdag 17. april 1937 spilte de tre Stoke-spillerne Stanley Matthews, Freddie Steele og Joe Johnson for England mot Skottland på Hampden Park. Hele 149 547 tilskuere, som var verdensrekord den gangen, så kampen som England vant 1-0.

·         Onsdag 17. april 1996 scoret Mike Sheron i sin syvende kamp på rad for Stoke da The Potters vant 1-0 over Charlton på Victoria Ground. Noe som er klubbrekord!

·         Peter Bullock er ingen legende i Stoke, men han er den yngste spilleren som noen gang har spilt for The Potters. Bullock var 16 år og 153 dager Stoke tapte 4-1 mot Swindon lørdag 19. april 1958. Og ikke nok med det, Bullock scoret Stokes mål!

·         Tirsdag 19. april 1972 var det reprise i semifinalen i FA-cupen mot Arsenal, og nok en gang ble det et hjerteskjærende farvel til finaleplassen. Stoke ledet 1-0 da Arsenal fikk et meget tvilsomt straffespark som de utlignet på. Det bisarre skjer ikke så lenge etter når linjemannen trodde en programselger var en Stoke-spiller, og dermed vinket han ikke da Ralford ble spilt igjennom i offsideposisjon. Programselgeren hadde samme farge på drakta som Stoke-spillerne, og målet ble avgjørende. Linjemannen Bob Matthewson får nok aldri en statue av seg selv i Stoke-on-Trent.

·         Lørdag 20. april 1907 tapte Stoke 2-0 mot Middlesbrough og rykket ned til andre divisjon for første gang i klubbens historie.

·         Torsdag 20. april 1972 ble Gordon Banks utnevnt til årets spiller med lagkamerat George Eastham på tredjeplass. Banks ble dermed den andre spilleren i historien som vant prisen for årets spiller. Ni år tidligere, i 1963, vant Stanley Matthews den samme prisen og den eldre mannen entret podiet for å motta prisen med en vandrestav og et langt skjegg. God humor med andre ord!

·         Onsdag 22. april 1964 vant Leicester 3-2 og dermed 4-3 sammenlagt over Stoke i finalen i Ligacupen. Dermed måtte Stoke vente noen år før de kunne innkassere sin første pokal i historien.

·         Real Madrid er en av verdens største klubber og onsdag 24. april 1963 møtte de Stoke som en del av feiringen av 100-årsjubileumet til The Potters. Kampen ble spilt foran 44 914 tilskuere. Treningskampen endte 2-2.

·         The Wizard of the Dribble, eller Sir Stanley Matthews, spilte sin aller siste kamp i Stoke-trøya da han entret Victoria Ground son egen testimonial foran 35 000 tilskuere. Sir Stanley Matthews utvalgte spillere møtte et verdenslag bestående av elleve internasjonale spillere. Kampen ble kringkastet til utrolige 112 millioner mennesker verden over, og 33-år etter sin debut, ble 50 år gamle Matthews bært av banen på skuldrene til Lev Yashin og Ferenc Puskas. Sir Stanley Matthews sitt stjernelag vant kampen 6-4.

·         Onsdag 28. april 1993 var endelig tre år i eksil i Englands bakgård over da Stoke rykket opp fra tredje divisjon. Seieren ble sikret da Nigel Gleghorn, nå kommentator i BBC Radio Stoke, scoret målet som gjorde at Stoke vant 1-0.

·         Adam Rooney må ikke forveksles med sine mye mer kjente navnebror, Wayne, men iren er den yngste spilleren som har scoret hat-trick for Stoke. Det skjedde 30. april 2006 da Stoke vant hele 5-1 borte mot Brighton. 18 år og ni dager gammel var Rooney da han scoret hat-trick og de to andre målene ble scoret av Mamady Sidibe og Peter Sweeney. Dette var for øvrig siste kampen til Johan Boskamp for fra neste sesong skulle en gammel kjenning ved navn Tony Pulis ta over rollen som manager for Stoke.