Bakoversveis i møte med Championship

Skrevet av Kristin Henriksen .

Leeds gikk ut i 110, var all over the place, og holdt dette i mesteparten av kampen. Stoke City kom en meter eller to for sent til det meste, og fikk en leksjon om intense Championship.

Manager Gary Rowett kan jo denne ligaen, og hadde sikkert innprentet spillerne om hva som ventet. Pre season er en sak, toppkamp i Championship noe helt annet. Men 34.000 på tribunen, og et vanvittig tempo ble for mye for Stoke i seriepremieren.

Nå skal det sies at Leeds spilte en meget god kamp, og stort vanskeligere enn dette blir det neppe. Likevel har Gary Rowett, trenerteamet og spillerne mye å ta tak i. Stoke City var ikke på høyden og ikke i nærheten av det nivået som kreves for å matche toppen av den harde ligaen.

Riktignok forsvarte Stoke seg tappert, men det glapp en del i markeringer, og Leeds kom for lett til sjansene. Pieters opphevet offsiden på 1-0. Butland fomlet inn 2-0 på overtid i første omgang, og rett etter Stokes redusering, glapp det på dødball i feltet. Stoke hadde noen momenter i kampen, og sine sjanser. Treff i tverrliggeren fra Tom Ince, en eventyrlig mulighet 2 mot 1, som McClean ikke greide å avslutte – eller spille videre. Og det var redning på strek og noen farligheter når Crouch etter hvert kom inn. Reduseringen på straffe ved Afobe ga 2-1, men nærmere kom ikke Stoke.

Rowett og kaptein Shawcross er ærlige: Stoke må raskt opp et hakk eller to, og allerede til helga venter en annen opprykkskandidat på bet365, nemlig Brentford, som vant 6-1 i sin første kamp. Deretter borte mot Preston North End, som også er tippet i toppen…

Championship er knallhard, det viste seg på Elland Road. Så spørs det hvor raskt Stoke City tar denne intensiteten, og ligaen. De nærmeste ukene blir spennende, men det er en lang sesong, og fortsatt alle muligheter for en god flight. Troppen er bra, og kan bli styrket ytterligere den nærmeste tiden.

Gary Rowett after match:

«It was a real kick up the backside today, and we have a lot of work to do, but we will keep working incredibly hard and we will get there».

OK!

Vurdert av Runar Kvernen

Kommentarer

Nedturen fortsetter dessverre

Nedturen fortsetter dessverre.. Når skal jeg endelig få noe å glede meg over, ved å være Stoke Fan ?

Må ærlig innrømme at jeg gruer meg til Lørdag, ikke gleder meg.

Hilsen super pessimisten...

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.