Bare nesten gir kurs for nedrykk

Skrevet av Runar Kvernen .

Knepent tap hjemme 1-2 mot Tottenham. Poeng var ikke langt unna, men nesten er fortsatt ikke nok. Stoke er ikke nede, men nærmer seg det kritiske punkt. 5 kamper skiller nå klubben fra nedrykk.  

Flere av de øvrige lagene i bunnstriden tok poeng i helga, og svekket Stokes posisjon. Ikke utenfor rekkevidde, men enda litt vanskeligere. For nå avgjøres det hele. Både gjennom Stokes egne resultater, og hvordan det går i de øvrige kampene i nedrykksstriden. Her er det hengekamper og ordinære runder, det blir en jevn batalje.

Stoke er fortsatt med, men det er noe dypt urovekkende med situasjonen. Stoke mangler ferdigheter og kvalitet i avgjørende situasjoner, det glipper på rekke og rad begge veier. Dette er en lang historie, og problemer klubben sleper med seg før Lambert tok over i januar. En røff evaluering må komme, om det nå blir nedrykk eller fortsatt spill i PL på hengende håret. Nå handler alt om å overleve.  

Lambert har sparket ut flere spillere fra troppen, sist Berahino. Jese er i Spania, fortsatt med familieproblemer. Det er nesten utrolig hva som har fått utvikle seg under det forrige regimet, uten at det er tatt tak i, og uten at det er skaffet alternativer. Lambert og hans team gjør alt de kan, med det de disponerer.

Men ser vi litt på tidligere kamper den siste tiden, så glipper det for ofte, selv om mye er strammet opp. Det glipper på ferdigheter og valg hos enkeltspillere, systemet er noe bedre. Leicester, Brighton, Everton og nå Tottenham. Med stabile prestasjoner gjennom disse kampene hadde Stoke City hatt 6 poeng mer – og en helt annen situasjon i bunnkampen. En glipp, slikt skjer. Glipper i de fleste kamper er i sum ingen tilfeldighet.  

Og det var det samme mot Tottenham. Det glipper på 0-1, og det glipper på 1-2. Stokes utligning var hardt kjempet inn i krasj med keeper, etter en perle av en gjennombruddspasning fra Shaqiri. Men Diouf hadde minst to gedigne muligheter til, en hvor han skled på åpent mål, og situasjonen hvor Stoke var 4 mot 1, og Diouf spiller ballen til, ja nettopp, han ene…

Noen gode innlegg, andre helt håpløse. Ypperlige klareringer. Noen horrible. Store muligheter som utrolig nok søles bort. Fine forseringer,, men kritiske balltap. Tabber.

Den snikende følelsen av at bare nesten vil fortsette ut sesongen…

I avstemningen på stoke.no hadde faktisk et flertall tro på poeng mot Tottenham. 55 % trodde på det, og av disse igjen flest på en seier (!). Slik gikk det ikke, men det viser vel at håpet lever. Og det gjør det fortsatt. 

Som sagt vil resultatene rundt Stoke spille en stor rolle. Men først og fremst må klubben nå vinne egne kamper. Det starter mot West Ham i London mandag 16. mai. Sen kveldskamp, direkte på TV. Taper Stoke der er klubben ett stort skritt nærmere nedrykk. Da er det fire kamper igjen, og gapet opp kan ha blitt større. Det kritiske punktet er her, nå er det opp til Stoke City. Det er snart ikke flere kamper igjen "hvor vi kan ta med oss"... for å berge plassen. Det er ikke mer rom for glipper og tapre tap, for da blir det nedrykk.   

                  

Vurdert av Runar Kvernen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.