Bare nesten for Stoke

Skrevet av Runar Kvernen .

Brighton – Stoke City: 2-2. Uavgjort borte i Premier League er godkjent. Likevel: Bare nesten for Stoke, som kun har tatt tre seire etter 12 kamper i årets sesong. Det er knapt.  

Åpenbart: Uavgjort er uendelig mye bedre enn tap. Men, skal det bli solid poengfangst så er det seire som skaffer poengene. Dersom Stoke hadde slått Leicester hjemme og nå Brighton borte, i stedet for 2-2 i begge, ville Stoke hatt 17 poeng og heng på 8.plassen. Nå er det 15.plass og fire poengs klaring til 18.plass. Altså nedrykk.

Stoke var i føringen to ganger, etter flotte mål og servering. Shaqiris presise fremspill og et litt sovende forsvar ga Choupo-Moting muligheten, og den tok han godt vare på. Brighton utlignet rett før pause, men på overtid i 1. omgang stanget Zouma inn 1-2 etter cornerpress. Stoke var bra på dødball, dette har kommet seg denne sesongen.

Litt for enkelt

Men så kom Brighton tilbake igjen, og heller ikke ved dette målet fikk Stoke klarert skikkelig. Det var i hvert fall 5-6 muligheter til tackling eller klarering på veien. Slik var det også, om ikke like ekstremt, ved utligningen. Og – Brighton burde nok hatt straffe på 0-1, kaptein Shawcross erkjente da også det selv etter kampen. Hva med Lee Grant? Tja, med litt tur kunne han kanskje blokkert en – eller begge avslutningene, men de kom fra kort hold. 

Også Stoke skapte muligheter, men de ble færre utover i 2.omgang, selv om både Ramadan var på gang, Choupo-Moting jaget og Shaqiris skudd snek seg utenfor stolpen. Crouch kom inn etter drøyt 70 minutter, men denne gang var det liten effekt. Stoke fikk knapt nok løftet spillet, og hans viktigste bidrag var nok noen viktige hodedueller i egen boks.  Stoke ble spilt svært lave av kvikke Brighton. Kampen ebbet ut, og Stoke virket fornøyd med uavgjort og tre på rad uten tap. Og, Brighton har virkelig gjort sine saker bra etter opprykket, klubben har overrrasket positivt, det må med. 

Balltap på vei frem

Stoke mistet mye ball på vei frem, og her ligger nok en utfordring, ikke bare i denne kampen. For all del, offensivt må man våge, men klareringer og fremspill går ofte til motstander, og så er det på’n igjen. Brudd. Enten kontringer imot, eller mange baller og løp inne i feltet. Og da øker som kjent sjansen for baklengs.

Ingen analyse, men en observasjon: Blir Stoke litt overspilt sentralt på midten, i 3-4-2-1? En ting er bakrom med to vingbacker som kanskje ikke er som skapt for posisjonen. Allen og Fletcher gjør begge manns jobb, men hadde Stoke tjent på en mer rendyrket 3-5-2, hvis man først har valgt en slik type formasjon. Tre sentralt - i hvert fall som et alternativ? 

Crystal Palace neste

Nå venter bunnlaget Crystal Palace i London til helga. Kommer det en seier da…? Det bør i hvert fall bli poeng, for med tap kan Stoke være farlig nær nedrykksstrid etter en tredjedel av sesongen. Etter Palace venter Liverpool hjemme på bet365 i midtukekamp, før desember programmet setter inn. Og det er som kjent ofte avgjørende og definerende for sesongen.

Les mer om kampen mot Brighton  og oppkjøringen mot Crystal Palce på stokecityfc.com

Vurdert av Runar Kvernen

Foto: Stoke City FC

Kommentarer

Nok en begredelig kamp. Vi må

Nok en begredelig kamp. Vi må bare innse at vi er et bunnlag. Nå det er sagt, så legger jeg mye av skylden på manager Mark Hughes. Det er han som tar ut laget - og det går på autopilot. Uansett hva de presterer og hvor dårlig de spiller, så er de i startelleveren neste kamp. Har sagt det før - jeg er lei ham, han må ta hatten å gå!!!!!!

At vi ikke vinner slike kamper, vitner om dårlig kvalitet. Som Runar skriver, så mister vi alt for mye ball fremover- og sammenliknet med andre lag - så går det i "slow motion". Av og til virket det som spillerne er lite motiverte og bare "daffer rundt". Dette er premier league, og da holder ikke den slags.

Brightons andre mål var rett og slett en gave. Ballen kunne vært klarert flere ganger, og Lee Grant får heller ikke toppkarakter her. Det samme kan nesten sies om den første scoringen også. Ja, vi har blitt mye bedre på dødballer, men da er det en fordel og forutsetning at Hughes ikke tar ut de spillere som er nødvendig for å skape disse sjansene. At han tar ut Shaqiri må bare Hughes som forstår, INGEN andre.

Etter innhoppet mot Leicester, var det ingen tvil om at Crouch skulle starte. Men nei! Nå var ikke innhoppet like vellykket i går, men 15 min. Det holder ikke. Neste kamp mot Crystal Palace er kun tre poeng godkjent, og gjerne 3-5-2, men uten Peters og Sobhi. Det må prøves noe nytt. Adam og Crouch i startelleveren.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.