Barnsley - Stoke City 2-0

Skrevet av Richard Prestegård .

Etter to solide hjemmeseire kom Stoke grusomt ned på jorden igjen på Oakwell. En kjempescoring tidlig i førsteomgang fra Callum Styles og en sen scoring fra Daryl Dike var det som skilte lagene.

I South Yorkshire vant altså Barnsley 2-0. Stoke slet på en tung gressmatte mot et aggressivt og hardtarbeidende hjemmelag. Samtidig var det noe planløst og energifattig over Stoke og særlig andreomgangen var en stor skuffelse fra The Potters. Barnsley tok med det sin fjerde seier på rad i Championship og gikk med det forbi Stoke på tabellen.

Michael O'Neill gjorde en endring på laget som slo Luton Town med hele 3-0 sist lørdag. Joe Allen ble flyttet på benken og John Obi Mikel kom inn på laget. Ellers var laget som følger. Angus Gunn startet i mål med en backfirer bestående av Tommy Smith, Harry Souttar, Danny Batth og Rhys Norrington-Davies fra høyre mot venstre. Defensivt på midtbanen begynte John Obi Mikel og Jordan Thompson med Nick Powell høyere opp i banen. På kantene begynte Jacob Brown på høyre med Josh Tymon på venstre og Steven Fletcher alene på topp. Sam Clucas og James McClean måtte begge stå over med skade, så de to ungguttene Will Forrester og Chris Norton startet kampen på benken. For Jacob Brown var det tilbake på banen han spilte på i flere sesonger før han kom til Stoke i august i fjor.

Det var en tung og vanskelig bane å spille på denne kvelden i South Yorkshire. Oakwell var badet i flomlys, men det hadde regnet mye de siste dagene og banen var både tung og vanskelig å spille på. I tillegg var vinden svært kraftig. Barnsley kom inn til denne kampen i svært god form med tre seiere på rad i ligaen. Kampen var ikke åtte minutter gammel før Danny Batth fikk gult kort og Barnsley tok ledelsen på et fantastisk langskudd. En corner slås inn og heades ut. Ute på 30 meter dempet Callum Styles ballen og føret den fremover. Med et knallhardt skudd skyter han i motsatt hjørne bak Angus Gunn og sendte med det Barnsley i en tidlig ledelse på Oakwell med det som var det første skuddet i hele kampen.

Stoke reiser seg etter den tidlige kalddusjen og kommer seg etter hvert mer inn i kampen. Både Danny Batth og John Obi Mikel får gode muligheter, men verken avslutningen på en heading fra Batth eller volley fra Mikel ble noe særlig farlig. Barnsley var ikke ufarlige de heller og satte Angus Gunn med flere gode skudd, men sisteskansen til Stoke var sikker og reddet ballene. Omgangen skrider frem med jevnt spill og hvor lagene hadde hver sine perioder med mest momentum. En jevn omgang ender 1-0 til Barnsley på The Oakwell hvor en drømmescroing fra Callum Styles skilte lagene.

Den andre omgangen er knapt i gang før Michael O'Neill velger å gjøre to bytter. Ut går Steven Fletcher og Jordan Thompson og inn kommer Sam Vokes og Joe Allen. Fletcher gikk rett ut på benken og fikk behandlig for en skade i leggen og at det nok var grunnen til at han måtte bytte ut. Stoke går da over til en ny formasjon fra 4-2-3-1 til en 3-5-2 med Brown og Vokes på topp. Omgangen er utrolig lite finspilt og det er mye lange og høye baller frem og tilbake med lite godt spill. Samtidig skjedde det utrolig lite foran noe av målene. For Stoke sin del var det frustrerende og The Potters slet med å skape et godt og etablert spill på banehalvdelen til Barnsley mens hjemmelaget var komfortable med at tiden gikk uten at så mye skjedde.

Med litt under 20 minutter igjen å spille var det tydelig at Michael O'Neill måtte gjøre noe. Stoke klarte ikke å skape noe og dermed kom det nok et dobbeltbytte. Ut gikk Josh Tymon og Tommy Smith og inn kom Jack Clarke og Jordan Cousins. Stoke prøvde å flytte flere spillere fremover, men man klarte ikke å skape noen farlige situasjoner foran Barnsley-målet. Michael O'Neill gjorde derfor sitt siste bytte i håp om å skape et press på hjemmelaget. Tashan Oakley-Boothe kom inn og ut gikk Jacob Brown. Stoke klarer likevel ikke å skape noen ting og det er heller Barnsley som dobler til 2-0 helt på slutten av kampen ved Daryl Dike. Stoke skaper sin første farlige sjanse i andre omgang først etter 93 minutter på en corner, men det blir ingen ordentlig avslutning etter klabb og babb og Stoke taper etter en svært skuffende opptreden på Oakwell.

Slik spilte Stoke City:

Gunn - Smith (Cousins 74) - Souttar - Batth - Norrington-Davies - Mikel - Thompson (Allen 49) - Brown (Oakley-Boothe 83) - Powell - Tymon (Clarke 74) - Fletcher (Vokes 49)

Ubenytta reserver: Davies (GK) - Chester - Forrester - Norton