Benik Afobe på lån fra Wolverhampton

Skrevet av Kristin Henriksen .

Stoke presenterte i dag sin andre signering i løpet av 24 timer. Denne gangen er det Benik Afobe (25) som kommer på et seks måneders langt lån fra Wolverhamton, med opsjon til Stoke City å signere ham på permanent basis i januar.

Afobe spilte andre halvdel av fjorårssesongen i Wolverhampton på lån fra Bournemouth, før han signerte på permanent basis for nyopprykkede Wolverhampton tidligere i juni. Men The Potters har klart å lokke han over til bet365 for å hjelpe laget med returen til Premier League.

- Benik passer inn i den spillestilen jeg ønsker at Stoke skal spille, og han vet hvor målet står. Hvis det er en signering vil skal gjøre for å gjøre Championship-tilværelsen så kort som mulig, er Benik spilleren, sa manager Gary Rowett.

 

 

Kommentarer

Slik jeg har oppfattet det er

Slik jeg har oppfattet det er det ikke en opsjon (option) på kjøp i januar som foreligger, men en forpliktelse (obligation), selv om dette er en litt uvanlig fremgangsmåte. Da er det altså ikke slik at Stoke kan velge i januar om de vil beholde Afobe, eller om de vil sende han tilbake til Wolves, men derimot at vi er forpliktet til å betale overgangssummen når den tid kommer, enten han har gjort sine saker bra eller ikke. I realiteten er han derfor allerede nå Stoke-spiller på permanent basis, med det forbehold at jeg har oppfattet dette rett. Som begrunnelse for denne fremgangsmåten har jeg hørt både at dette skyldes at han ikke kan spille på permanent basis for tre klubber (Bournemouth, Wolves og Stoke) innenfor et så kort tidsrom, men også at dette arrangementet er gjort slik for ikke å sette Wolves i forlegenhet, ettersom de signerte han på permanent basis bare noen dager før overgangen til Stoke.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.