Blytungt nå

Skrevet av Svein Moen .

Å skrive en troverdig og saklig «prematch» foran lørdagens kamp er bortimot umulig. Stoke fremstår som komplett uforutsigbare. Spriket på kvalitet fra kamp til kamp er vanskelig å bli klok på.

Dette gjelder selvfølgelig også hele apparatet omkring laget. Fikk noe informasjon fra folk «innafor» i Stoke i helga. Avskjeden til Jones var slett ikke så brå som det kunne virke som. Det har en tid vært klart at Rory Delap skulle lede kampene mot West Bromwich og Barnsley, men man hadde forventet at en ny manager skulle være på plass i løpet av et par ukers tid. Dette har ikke skjedd så langt. Siste fra Sky Sport News (torsdag) er at sjefen for Nord Irland, Michael O´Neill, er den som er nærmest managerstolen. Foreløpig ubekreftet, men uansett hvem de måtte slå kloa i venter det en drabelig oppgave, arven etter Mark Huges har vist seg å være tung å aksle. Det blir heller ikke noen søndagsskole å ta over etter Nathan Jones. Delap virka bare sånn passelig begeistra for vikarjobben, får håpe han får fortsette i trenerteamet når det dukker opp en ny mann.

Lørdag bærer det nordover til South Yorkshire hvor Barnsley FC spiller sine hjemmekamper på Oakwell Stadium, som rommer drøyt 23 000 tilskuere. The Tykes har kun The Potters bak seg på tabellen med henholdsvis åtte og ni poeng, hjemmelaget med en seier i årets serie mot gjestenes to. Virkelig samling i bånn dette og etter erfaring, pip åpent. Barnsley har ingen spillere ute, Stoke tre, men Delap har tru på å få Etebo og Thomas Edwards klare til dyst. Butland var tilbake mellom stengene sist og leverte til en svak MG, får sikkert muligheter for start til helga også, vil være flott om han kommer tilbake i gammelt format etter hvert.

Nærmere to og et halvt tusen Stokies blir med på busskaravanen fra bet365 denne lørdagen, imponerende. Under de rådende omstendigheter har det selvfølgelig gått rimelig hett for seg på sosiale medier, så dette bekrefter at de fleste i supportergruppen fortsatt bærer tradisjonen med lojalitet til SCFC uansett plassering og liga, med stolthet. Får håpe at de gjør like mye ut av seg som WBAs supportere gjorde på bet 365 mandag, hadde hele kampen, vi hørte ikke noe engang noe fra selveste Boothen End denne mandagen.

Ti helga er det igjen kampstart klokken 16:00 og Stoke leverer den vanlige streamen. For å toppe begivenhetene blir det servert pølser i pausen på Tordenskiold, følg opp i hele vårt vakre kongerike.

Lykke til Rory!