Boost og skader inn mot Millwall

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City hanket inn solide 2-0 borte mot Bristol City. Nå stikker Gary Rowett og Millwall innom bet365 allerede mandag. Stoke stiller med boost, men også enda flere spillere på skadelisten.

Okei, hjemmelaget var et rimelig middels bekjentskap. Den utnevnte redningsmann Nigel Pearson har et heller mistrøstig oppdrag for å få orden på sakene. Dette var grått. Vind og sleip bane gjorde ikke akkurat noen av lagene en tjeneste, heller. Men likevel, det er mange slike oppgjør i Championship, og det å dra hjem disse på en solid måte utgjør en stor forskjell. Powell var på riktig sted, igjen. Og Fletchers perle av et frispark var det klasse over. Innøvde varianter kan gå alle veier, men denne satt i sikringsboksen.

Men så: Allen, Oakley-Booth og Clarke er nå ferdig for sesongen. Sistnevnte drar på rehab tilbake i Tottenham. Clucas er ikke klar, han har hatt så lange perioder ute at det knapt kan påregnes noe i innspurten. Cousins er fortsatt plaget, og McClean er vel heller ikke akkurat et naturlig valg til å lede morgengymnastikken. Han reiste småskadet på landslagsoppdrag, og spilte så det suste for Irland. O’Neill ristet på hodet.  

Det var få seniorspillere på benken mot Bristol City. Nå er det selvsagt flott at mange fra U23 får smake på the real thing. Men dette er litt sånn nødpreget, og ikke bare positivt. Vokes og Tymon, og McClean da, var på benken Good Friday. Pluss Matondo, og så et knippe talenter. Også fremover vil det bli slitasje, både Fletcher og Powell ble tatt av mot slutten. Souttar var usikker inn mot kampstart. Og det kan bli soning for kort. Vi får krysse fingrene for at Stoke kommer igjennom mot Millwall uten flere innslag av paramedics. Stokes fysio team må være i en vanvittig grunnform. Det trengs ikke flere intervaller der nå. Etter mandag er det hele fem dager til neste, og så en uke til neste etter den.

Velkjente Gary Rowett fikk som vi vet en kort karriere i Stoke. Men han har gjort sine saker bra i Millwall. I fjor tok han klubben opp mot Playoff, kun to poeng manglet. Nå ligger klubben fra Londons røffe havnestrøk på samme poengsum som Stoke, plassen foran med ett plussmål mer. Sånn sett en 6p kamp for å havne ett eller annet sted der oppe. Ingen har flere uavgjort enn Millwall i årets serie, hele 16. De scorer lite og slipper inn få. Rowett style. De to siste: 1-0 over Rotherham og Midelzbra. Dette blir jevnt, og trolig ingen målfest.

Stoke har nå 7 poeng og null baklengs på de tre siste, og dermed kommer spekulasjonene og håpet om Playoff frem igjen. Det er fortsatt 8 – eller 10 – poeng opp dit, litt avhengig av Bournemouths hengekamp. Det noe forslitte men relativt sikre «en kamp om gangen» er nok ikke så uegnet for Stoke slik det ligger an nå. Kun ett poeng mangler nå for å tangere fjorårets fangst på 56, det er også en målestokk.

Stoke City – Millwall, serierunde 40. Mandag, kick off 16.00 norsk tid. Stream, to all markets and territories around the globe, via klubbkanalen. Match Center leverer alltid, for free, som vi vet.

Påskens ånd svever over oss: Vi har troen på helbred og poeng… Gooaarn!

Runar Kvernen