Brentford brant seg på ett brennhett Stoke-lag

Skrevet av Svein Moen .

O’Neill stilte med samme lag som han satte opp til bortekampen mot Bristol City, og den endte uavgjort. Etter det resultatet eksisterte det fortsatt muligheter for trøbbel i nedrykksstriden.

All tvil ble feid over bord lørdag da Stoke greide kunststykket å slå Brentford som, for tiden er laget med best form i ligaen. Resultat 1-0 på bet365. Biene måtte surre seg hjem igjen uten søtsaker i kurven. Nedrykksspøkelset er nå jagd på dør permanent, dette er bekreftet og kvalitetssikret av selveste «Hagen i bua». Vi takker og vi bukker!

Da O’Neill ankom Stoke i november, overtok han gruppe spillere innkjøpt av flere trenere med forskjellige oppfatninger om hvordan en fotballkamp skal utføres med størst mulig hell. En stor utfordring å få orden på og det maksimale ut av dette uryddige råstoffet. Men hans tilnærming begynte kjapt å vise en vei ut av uføret. Stoke hadde vunnet kun en av tretten hjemmekamper før han kom, etter han tok over ble resultatet ti av femten vunnet på bet365.

Men da vi begynte å se slutten av en besynderlig sesong, ble Stoke hengende å dingle nær streken, og etter at The Potters gikk på et uventet tap mot Middlesbrough på bet365 i slutten av juni, havnet laget nede ved rød sone og det ble et svare strev for å redde skinnet.

Etter som sesongavslutningen krøp nærmere, viste det seg klarere og klarere at jobbingen har båret frukter. Treneren har funnet en stamme og laget fremstår nå som en helstøpt gruppe. O’Neill er rett på sak og sier at han spesielt savner teft, tempo og styrke på topp, men de spillerne han disponerer holder ikke det nivået han ønsker. Heldigvis har vi et overgangsvindu.

Lørdag fikk vi se et velspillende hjemmelag med stor innsats og vilje. Nok en gang med kun 31 % med ball i beina, men som presterte, til de flestes overraskelse, å ta denne kampen hjem.

Godt over seks i odds på Norsk Tipping. Da det tikket mot 40 minutter dundret Lee Gregory ballen i mål fra kloss hold etter at Raya måtte gi en retur på et skudd fra Sam Clucas.

Jevnspilt også etter dette, en utrolig følelse da tilleggstiden på hele åtte minutter var over og fløyta ljomet utover en folketom arena.

Skal noen trekkes fram fra dette oppgjøret er James McClean grei å ta med, og ikke minst Adam Davies, som nok en gang gjorde en strålende innsats mellom stengene. Drøyt 190 cm med kompakt keeperkompetanse denne karen.

Onsdag er det takk og farvel til årets Championship-seilas og den skal etter hvert blåses av på The City Ground. Stoke går til oppgaven med senkede skuldre, mens hjemmelaget, Nottingham Forest ligger på femteplass i playoffsonen og vil selvfølgelig gi jernet. Men fortsetter The Potters på det nivået vi har sett i det siste, vil The Reds få mer enn nok å hanskes med. Uansett viktig for Stoke å få med seg best mulig avslutning før forberedelsene til neste sesong tar til. Lagene har begge en mann ute.

Onsdag kveld går alle kampene i serieavslutningen av stabelen samtidig, klokken 20:30 norsk tid. Må sikkert ta til takke med en stream denne gangen. Igjen er det klappet og klart på Tordenskiold og klapping vil det vel bli over hele linja. Lykke til!

O’Neill og hans menn; mere karameller!