Butland ut - Gunn inn

Skrevet av Runar Kvernen .

Det drøyde litt med Stoke Citys oppsummering etter fristen for overganger 18.00 fredag norsk tid. Og det var to grunner til det, Butland forlater klubben, og inn kommer ny keeper: Angus Gunn.

Det skal ha vært tidspress, avtalene ble visstnok gjort ett minutt før fristen, og er nå til endelig godkjenning hos både EFL og Premier League. Du kan lese mer om begge overgangene på stokecityfc.com

Butland går på en permanent overgang til Crystal Palace, og har da muligheten for et comeback i Premier League. Årsaken er at Wayne Henessey skadet seg i landskamp for Wales nå nettopp, og blir ute en stund. Inn som erstatter i den landskampen kom forøvrig Adam Davies.

7 år og 160 kamper for Stoke City etter at han kom fra Birmingham i 2013. Mange gode kamper og strålende øyeblikk. Og han har stått ved klubben, på alle måter. De siste årene har vært nedtur for Butland. Skader og formsvikt har preget karrieren, og det har også påvirket markedsverdien. Den er langt unna de £25 millionene det var snakk om en gang. Nå hadde han ett år igjen av kontrakten. Summen for overgangen til Palace er ikke offentliggjort, men flere kilder antyder en lav sum - kanskje £500.000. Men det viktigste er at Stoke slipper lønnsutgiftene, han hadde solide betingelser. Men også at Butland får en fresh start. Det fortjener han, 

Så kommer Angus Gunn fra Southampton, på lån ut sesongen. Stortalentet ruver 1.96 over bakken, og ble i i sin tid hentet av Mark Huges (!), da han var på utlån fra Manchester City til Norwich i 2017/2018. Det var en knallsesong av den unge målvakten.  Nå har han havnet som tredjevalg i Southampton, og det kan jo være en bekymring. Men han er 24 år, og trenger kanskje som Butland nye omgivelser. Familieforhold skal også ha påvirket ønsket om å flytte nordover. Stoke har i hvert fall to gode alternativer mellom stengene nå, og flere keepertalenter på vei opp.   

Da er det bare å takke av Jack Butland, og ønske velkommen til Angus Gunn!