Kampen for tilværelsen

Skrevet av Runar Kvernen .

Bournemouth - Stoke: 2-1. Tidlig ledelse, 5 min ved Shaqiri, på hodet (!). Stoke gikk i strupen på hjemmelaget, men ble spilt så lave fra 30 minutter og ut at tapet måtte komme. 

Det var IKKE noe i veien med guts og innsats, Stoke taklet, kjempet og løp. Hele kampen. Det er en stor utvikling, og må tilskrives Paul Lambert. Han og spillerne ga alt også i den vanskelige bortekampen mot Bournemouth. Det ble urovekkende signaler da hjemmelaget kom seg etter sjokket, og fra 30 minutter og ut 1. omgang var Stoke presset. 0-1 til pause, kunne Stoke få til et lignende løp i 2. omgang? Overhodet ikke. Bournemouth kjørte over Stoke hele omgangen, og to scoringer på ni minutter snudde kampen. Ok, så var kanskje utligningen ved Joshua King, som kom inn tidlig i kampen, litt heldig, ballen spratt hans vei i feltet. Og så var nok markeringen på dødball etter 79.minutter for dårlig. Men, når presset er så stort, og de aller største sjansene ble blokkert eller avverget, så var det kanskje ikke så urettferdig likevel. Noen glimt fremover fra Stoke endrer ikke på det, The Mighty Potters ga ikke opp, men skapte mindre og mindre, tilnærmet zero.  

Lambert satte inn Cameron for en sliten Fletcher fra start, nykommeren Badou Ndiaye startet også, og hadde assist på Shaqiris scoring. Han var også nær på en volley. Crouch kjempet på topp, fra start han også. Men, den snikende følelsen er at Lambert ikke kan trylle, han har det han har, og lagene rundt tar flere poeng. Husk at Bournemouth kom fra knallsterke 3-0 over Chelsea i London, kan det være at Bournemouth akkurat nå er i langt bedre forfatning enn Stoke City. Ja, mye kan tyde på det. Lambert kastet innpå Stafylidis, og Berahino og Diouf. Men, er det godt nok? Nei, ikke slik det er nå. Bournemouth ristet av seg Stokes start, og hadde rett og slett mer å by på i halvannen omgang. Stoke var tapre, hang med, men tapte fortjent. Lambert har tatt over et synkende skip, og prøver å tette igjen, på kort tid. Lambert sier det eneste mulige, det føles tungt, fortjente poeng osv. Men saklig sett...?   

Under streken. 24 poeng. Med unntak av Huddersfield, som er på fallende kurs, og kanskje West Brom, så er de øvrige i bunnstriden nå i en vel så bra flytposisjon som Stoke. Det er ikke helsvart, og det er små marginer. Stoke City kan klare dette. 

Neste helg er det hjemme mot laget fra den blåfrosne badebyen Brighton. De slo West Ham 3-1 i denne runden... Bunnlaget Brighton. Den kampen må Stoke City vinne. 

Vurdet av Runar Kvernen 

       

      

Kommentarer

Enig med det meste, men mener

Enig med det meste, men mener at vi godt kunne fått med oss det ene poenget. En fantastisk god første omgang, men det var bare halvveis. De tre byttene gjorde ikke saken bedre. Badoy Ndiaye spilte glimrende og var Stokes beste. Å bytte han ut med Stafylidis ble et svært så dårlig bytte, og det hele toppet seg når Moting og Chrouch ble tatt ut med Diouf og Berahino var jo som å tro på julenissen. Fullstendig uten mål og mening. Må innrømme at nå begynner jeg virkelig å bli bekymret.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.