Stoke sløste bort muligheten

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke  City - Brighton: 1-1. Dette var kampen Stoke MÅTTE vinne. Slik gikk det ikke, selv om Stoke fikk en eventyrlig mulighet med straffe på overtid. Dobbel bom, og Stoke er i ytterligere trøbbel.

Det ble drama fra start til slutt på bet365. Stoke hadde trøkk, det var det også på tribunen, men ute på banen det ble mye trilling og upresist. Brighton rensket unna, og virker farlige på kontringer. Det ble bevist etter drøye halvtimen, fire-fem kombinasjoner på en touch var som en boksåpner, og Brighton i føringen. Stoke kvitterte nesten - og det var problemet denne kvelden, det ble mye nesten.

I 2. omgang kjørte Stoke, og det var et massivt press. Høyst fortjent utligning ved Shaqiri, det var en klassescoring. Vandring innover mot 16m, dragning og klinisk plassert i hjørnet etter 68 minutter. Lambert kastet innpå Charlie Adam, Berahino og Jese. Stoke gikk for seier, ingen tvil. Men tross presset, det gikk mot uavgjort. Men så på overtid, Jese ble felt, den var vel litt på billigsalg. Så ble det styr, en altfor het Jese måtte roes ned. Det endte med at Charlie Adam tok straffen. Selv om redningen var bra, det var litt keeperhøyde, og Charlie fikk en andre mulighet på returen. Men han var akkurat for sent ute,  og kampen endte 1-1. 

Det var sterkt å slå tilbake, og Stoke City burde ha vunnet dette på bakgrunn av 2.omgangen. Straffebommen - og hele kampen, var en tapt mulighet. Av det kostbare slaget.

Det er bedre bakover, selv om Butland måtte i aksjon noen ganger. Trøkket er der, innsatsen likeså. Men Lambert har den troppen han har, og den har mangler. Spesielt på topp. Stoke City fighter, det er bedre, men det er liten tid. Ett poeng er klart bedre enn null, men Stoke er fortsatt på nedrykk, og det er før flere av lagene har spilt denne serierunden. ..

Det gir liten mening i å skylde på Charlie som misset, eller de andre som kunne gjort noe enda bedre. Eller laguttaket, taktikken eller byttene. Stoke er nede i gjørma, og det blir en tung og dramatisk avslutning på sesongen. Det er mulig å berge plassen, men Stoke må vinne kamper - kanskje mot topplagene, for å klare dette. Det er reell fare for nedrykk, det siger nå inn for alvor. Straffebommen på slutten er typisk for lag som er i alvorlige vansker.

Nå er det pause frem til 24. februar. Da venter Leicester borte. TV-kamp. Nytt drama. Vanskelig, men mulig. Resten av sesongen blir slik.  

VIS UNITA FORTIOR!

Vurdert av Runar Kvernen

 

 

 

 

      

Kommentarer

Det er som Runar skriver. Vi

Det er som Runar skriver. Vi er i trøbbel og må vinne kamper. Mye er bedre, men savnet av en goalgetter er tydelig. Intet er avgjort, det er bare å stå på og håpe. Så lenge det er liv, er det håp.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.