Ny kamp, nytt håp og nye problemer

Skrevet av Svein Moen .

Før siste kamp borte mot Arsenal som fant sted i påskehøytiden, gikk vi til det uvanlige skritt å anmode selveste «Vår Herre» om inngripen og levere et mirakel eller to. Etter 74 minutter ble underet levert, Øzil raider inn i Stoke-boksen og blir klokkerent taklet av Martins Indi. Dommeren, som sto godt plassert, var tydeligvis brakt inn i en tilstand med alvorlig svekket syn og dømte straffe mot Stoke på gehør. Så krabaten som rusler rundt på uransakelige veier hadde misforstått oppdraget, ikke første gangen har vi brakt i erfaring. Etter i perioder av kampen å ha levert veldig godt, levde håpet om i hvert fall ett poeng i sekken, men etter straffen endret som vanlig kampen karakter og endte med bortetap 3-0. 

Lørdag er det hjemmekamp mot Tottenham, nok en av de bratte kneikene for å redde plassen i PL. Stoke møter et lag sprekkfull av selvtillit etter den en solid 3-1 seier borte mot Chelsea i forrige serierunde.

Harry Kane har stablet seg på beina, så han er meldt klart til tjeneste for gjestene. Toby Alderweireld meldes også klar fra en hamstringsskade, men i sitt fravær har erstatteren gjort det såpass bra at man mener Alderweireld ikke automatisk går inn på laget.

Statistikken for Stoke mot Spurs, som er på fjerde plass med 64 poeng, er såpass bedrøvelig at vi velger å la den ligge, men kan vel ta med at det ble 3-0 på The Brit i 2016. 

Lambert har en del bekymringer omkring skader før kampen lørdag. Maxim Choupo-Moting er fortsatt ute med strekk, Kurt Zouma var på treningsfeltet torsdag morgen men er usikker frem til start. Han tviler også på om Mame Diouf (bildet) blir kampklar etter smellen han fikk i Arsenal-kampen. Kostas Stafilidis har brist/brudd i et ribbein etter landskampen nettopp og blir sittende på sidelinja, mens Charlie Adam soner sin tredje etter rødt kort.

Spennende er det jo at treneren vil fortsette med tenåringer på laget. Det bekreftes at både Lasse Sørensen (midtbane) og Thyrese Campbell (spiss), begge 18 år, er aktuelle lørdag. Lambert sier at for ham er det knakende likegyldig hvor gamle det er, kun hva de presterer på treningsfelt og turneringer, det skal ikke være en gave at de får komme inn og trene med seniorene. Det er vel noe av denne innstillingen som har vært savnet. 

Kampen går klokken 16.00 på TV 2 Premium, så her det bare å starte med å polere skjermene, det blir vel snart 18 aldersgrense for å se de siste kampene! Tordenskiold har litt ekstra denne lørdagen, opplysninger finner du på denne siden. 

Hjertet banker for Stoke, nekter blankt å gi opp håpet!!

Kommentarer

Erik Pieters er rett og slett

Erik Pieters er rett og slett en dårlig fotballspiller synes jeg. Rå, upresis og gjør masse feil. Hadde helst sett ham på benken.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.