Crouch og guts holder liv i håpet

Skrevet av Runar Kvernen .

West Ham – Stoke City: 1-1. Andy Carrolls kliniske volley etter 90 min kan ha vært spikern i kista for Stoke i PL. Men, takket være legenden Crouch og ny guts lever fortsatt håpet. 

Superveteranen Crouch endte måltørken da det gjaldt som mest. Inn fra benken kriget han inn 1-0 da kampuret viste 79. minutter, etter Stoke kanonade og retur fra Joe Hart. Stoke sto i mot helt til en annen innbytter fikk volleytreff, med bare tilleggstiden igjen. Andy Carrolls klassescoring kan være med på å sende Stoke ned. Ett poeng er to for lite, igjen. Og nå er det bare fire runder å gjøre det på. Nå hander alt om Burnley.

Det må være år og dag siden Stoke City leverte en så helhjertet match som borte mot West Ham. Stoke løp mye, og mest av alle løp Joe Allen. Han toppet vel alle statistikker for innsats denne mandagskvelden i London. Og hele laget fulgte på. Her var det klareringer, mange med retning rad 17 og oppover, no risk. Tette markeringer, taklinger og overganger. Stoke skapte sjanser, det samme gjorde West Ham. Det var stort tempo hele veien, men Stoke hang med, selv om West Ham nok var hakket kvassere utover i 2. omgang.

Bakerst var Jack Butland på topp nivå, han hadde flere redninger av ypperste klasse. Han tok knapt nok telling etter at Arnie dundret ballen i ansiktet hans fra få meter. Stoke ofret alt, og lyktes nesten helt inn. West Ham fikk to mål annullert, helt korrekt. Dommer Michael Oliver var på høyden, som i kvartfinalen i Champions League mellom Juventus og Real Madrid.

Men så var det uttellingen for Stoke City. Dette var så nær et «kupp» som det er mulig å komme, og det var tungt når Carroll limte inn utligningen. West Ham er heller ikke helt på trygg grunn, og har et tøft program i avslutningen. Derfor var kampen, og poenget, svært viktig også for vertene.

Hva nå? Det er seks poeng opp til sikker plass. Resultater i andre kamper vil avgjøre mye. Stoke skal spille om 12 poeng. Med full pott er nok plassen sikret. Umulig? Nei. Men uhyre vanskelig, nesten utenkelig? Ja. I avstemningen her på stoke.no tror 6 av 10 at Stoke rykker ned, mens 4 av 10 faktisk fortsatt har håpet. Det var da  i hovedsak før matchen mot West Ham...

Uansett må nok Stoke vinne tre av de fire siste, selv da er det ikke sikkert at det holder. To seire og to uavgjort kan gå, mens to seire og en uavgjort vil være for lite.

Championship er mest sannsynlig. Stoke har vunnet kun 6 kamper denne sesongen, og er PLs mest elendige bortelag. Og, Lambert har kun ledet Stoke til en seier på 11 forsøk…

Likevel: Poenget borte mot West Ham kan bety noe, og aller viktigst var det at prestasjonen var den beste på uminnelige tider. Nå handler alt om kommende kamp mot Burnley, som vel er det laget som har imponert mest i PL denne sesongen. Men utenfor rekkevidde er det ikke.  

Tiden renner ut, og for lite poeng renner inn. Derfor må Stoke slå Burnley, slik at det ikke bare er teori som gjenstår ved kampslutt søndag 22. april.

Vurdert av Runar Kvernen

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.