– Davies er ikke kjøpt inn som tredjekeeper

Skrevet av Kristin Henriksen .

Stoke Citys manager Nathan Jones er klar på hvorfor han kjøpte League One-keeperen Adam Davies fra Barnsley – og det er at målvakten ikke er tiltenkt rollen som sistevalg mellom stengene.

– Vi har allerede to svært gode målvakter i Jack Butland og Adam Federici, men vi ønsket en til for å ha god konkurranse om den plassen. Derfor hentet vi inn en tredje keeper – ikke en tredjekeeper, sier Nathan Jones til egen klubbside, stokcityfc.com. – Vi ønsket en person som holdt en god standard, men også en som var sulten nok til å ville kjempe om plassen. Alt dette har vi fått med Adam. Vi har sett ham spille mange ganger og han er den beste målvakten i League One, fortsetter Jones.

Davies kom gratis fra Barnsley til Stoke City. Han er 26 år og spilte ungdoms- og akademifotball i Everton fra han var 14 år gammel. Der maktet han aldri å kjempe til seg drakt nummer 1, og neste stoppested ble Sheffield Wednesday. Men heller ikke der var han blant førstevalgene, så da Barnsley ønsket seg en målvakt, takket og bukket Davies. Han ble i klubben fra 2014 til 2019 og fikk 184 kamper. Davies var en av nøkkelspillerne for laget i fjorårssesongen og bidro sterkt til opprykket til Championship. For dette ble kan kåret til «Goalkeeper of the Year» i League One, han har også en kamp for landslaget til Wales.

Davies sier at en av grunnene til at han takket nei til en forbedret kontrakt med Barnsley, var at han i Stoke City ville få muligheten til å jobbe med klubbens anerkjente keepertrener Andy Quy.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Andy, han har jo hatt ansvaret for noen fantastiske målvakter i sin karriere, sa Davies da han ble intervjuet av Stoke Citys eget TV-team, og nevnte spesielt Asmir Begovic og Jack Butland.

Davies sier han hadde noen fine år i Barnsley og at det derfor ikke var en lett avgjørelse å forlate klubben. Han takket supporterne i klubben på deres egen nettside: «Det viktigste for meg er å få takket Barnsley Football Club for at klubben har utviklet meg som fotballspiller, men kanskje viktigere – også som menneske», skrev han.

– Jeg har valgt å spille for Stoke City fordi jeg ønsker å teste meg selv og forhåpentligvis ta spillet mitt til et høyere nivå, sier han.

Adam Davies er en av Stokes seks signeringer (så langt) i 2019/20-sesongen. Vi har tidligere presentert:

Jordan Cousins: 

Nick Powell: 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.