Det skjedde i de dager...

… at det gikk ut en befaling fra elevene ved Charterhouse School i England om å danne et fotballag. Byen var Stoke-on-Trent, og den første dokumenterte kampen ble spilt i 1868 mot EW May XV ved Victoria Cricket Ground. Henry Almond, klubbens grunnlegger, scoret det første målet for den nye klubben. Navnet på klubben ble Stoke Ramblers, og siden 1863 har denne klubben eksistert, selv om man enda ikke har dokumentert noe om Stoke Ramblers før 1868, har det alltid stått 1863 på drakten. I 1878 byttet klubben navn til Stoke Football Club, og etter at byene rundt Stoke slo seg sammen i 1925, har klubben eksistert som Stoke City Football Club.

I 2013 er det 150 år siden denne fantastiske klubben ble grunnlagt, og gjennom dette året, gikk vi gjennom måned for måned med hendelser og høydepunkter som har skjedd gjennom de 150 årene klubben har eksistert. Tre og tre måneder kan du også lese om i utgavene av Potters News fra dette året. Turen gikk fra å være med og starte opp verdens første fotballiga på 1890-tallet, via storhetsperioden på 1930-tallet, Ligacupgullet i 1972, storhetsperioden på 1970-tallet, nedturen fra 1980-tallet og oppturene og nedturene frem mot opprykket til Premier League i 2008.

Fokuset kommer til å ligge på hendelser som har skjedd før Stoke rykket opp til Premier League, for det er det historiske som skal være hovedfokuset gjennom året. Hver måned ligger under menypunktet "Om SCSBN" og "Det skjedde i de dager...", men du kan også hurtiglinke deg til hver måned ved å trykke på en av månedene under.

VIS UNITA FORTIOR!
UNITED STRENGHT IS STRONGER!

 

JANUAR

FEBRUAR

MARS

APRIL

MAI

JUNI

JULI

AUGUST

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DESEMBER