Du store allstyrandes!

Skrevet av Svein Moen .

Stokes nye manager Michael O´Neill ankom Stoke torsdag kveld, stilte opp på treningsfeltet, Clayton Wood fredag morgen, ledet laget i Barnsley lørdag. The Potters kunne returnere med seier, 4-2!

Det er så man må gni seg både her og der, sist Stoke vant med fire mål var Boxing Day tilbake i 2015 da The Potters slo Everton 4-3 på Goddison Park. Shaqiri skåra to, Joselu ett og Arnie avslutta det hele med å sette inn en straffe.

O´Neill gjorde noen små endringer på laget men at Stoke City FC hadde hyra på en ny manager ble nok mest tydelig da lagoppstillingen ble presentert. Takk og farvel til diamanten og varianter omkring den problematikken, O´Neill rada opp en robust 4-3-3 -formasjon. Det virket som om laget var mye mere komfortable med denne løsningen og de presterte på et høyere nivå fra sine respektive plasser enn tidligere. Og ballet startet etter bare ni minutter da Sam Clucas la en herlig lobb fra midtlinja (ihvertfall nesten) bak en utspilt Collins i Barnsleyburet som surra med sitt utenfor sekstenmeteren etter å levert ett fatalt frispark. Etter halvtimen var spilt fikk stoke en straffe, også dette gikk bra denne gangen (puhh). Lee Gregory satte ballen sikkert i venstre hjørne. -Pause og pølser- Etter at The Potters hadde levert en strålende første omgang fikk Barnsley ett mål rett etter rasten, Stoke mista dominansen og var ikke tilbake i sjefsstolen før det var spilt et kvarters tid. Etter knapt sytti minutter får Joe Allen et innlegg fra Bruno Mars Indi rett utenfor femmeteren, der var det folksomt og smått om plassen, men Allen gjør en akrobatisk tverrvending og setter ballen i mål. Rett etter kom ett nytt mål av Sam Clucas, servitør,Lee Gregory. Før kampen ebbet ut på Oakwell Stadium fikk The Thykes kampens siste i nettet.

Nesten 3000 Stoke-supportere reiste til Barnsley for å støtte laget sitt.

Hva dette sier om hva som vil skje videre på veien er selvfølgelig umulig å si, Butland sto igjen godt mellom stengene, de to imot var resultat av litt slark i forsvarsmaskineriet, en del å ta tak i der. Den nye manageren virket forøvrig besluttsom og sterk på linja. Stoke møtte den antatt svakeste motstanden i Championship denne lørdagen men det som laget presterte viste uansett at om de holder dette nivået blir plassen reddet. Ser ut til at lørdagene fremover bli noe mer lystbetonte enn hva som har vært tilfellet iden første tredjedelen av sesongen som har vært en angstbitersk historie. Faktisk ganske så utmattende selv for den mest «die-hard» Stokesupporter.

Til helga er det pause i Championship, når den er overstått venter det hjemmekamp mot Wigan, etter den borte mot Cardiff City før november rundes av med Blackburn Rovers på bet365.

Vi ønsker Michael O´Neill velkommen, sutter på karamellen og venter utålmodig på fortsettelsen.