Egentlig bare å trille ballen i mål...

Skrevet av Runar Kvernen .

To strake seire på bet365. Ny optimisme hos klubb og fans. Nå venter bortekamp onsdag kveld. Det blir et vel så krevende oppgjør som de to foregående. Barnsley har overrasket, og er i toppen.

Sist sesong berget Barnsley plassen med minste margin. Også takket være at Wigan ble trukket en bøtte med poeng, og rykket ned. Klubben hentet ny manager, fransk-tyske Valérien Ismaël, foran årets sesong. Han har fått orden på sakene. Barnsley har greid å sette sammen noen serier med trepoengere, og ligger nå likt i antall poeng med Stoke, med en kamp til gode.  Sånn sett er det faktisk en slags 6 poenger, dette her. Men oppgaven blir krevende.

Litt ujevnt også for vertene. De ti siste: To serie, så tre tap på rad. Men så har det blitt to uavgjort, og deretter tre strake seire. Barnsley stoppet Brentfords vanvittige rekke uten tap, med en knallsterk seier 2-0 borte. Deretter slo de Blackburn 2-1 hjemme, og lørdag ble det en knepen bortseier med 1-0 mot Bristol City. Poengene tikker inn.

Stoke må minst opp på nivået fra andreomgangen mot Luton. Det kan holde langt. Men dette er ikke matchen for å sløse med sjansene, havne på etterskudd på midten, eller miste konsen i det defensive. Så går jo Stoke inn i dette oppgjøret på stigende kurve. Luton hadde lite å by på, med unntak av de siste 15 i første omgang. Men kampbildet var nok også Stokes fortjeneste.  

De to siste seirene vil garantert være med på å løfte hele laget inn mot en vrien bortekamp. Det var mye gnist nå sist, og faktisk rimelig effektivt foran mål. Det ser så enkelt ut når det gjøres press og brudd som tar det andre laget i ubalanse. Bare å trille ballen inn… Selv om seieren kunne vært større, 3-0 gir et løft også ut over akkurat den matchen.

Helt åpen kamp, to lag som hver for seg kan få det til. Hvem treffer best med laget, taktikken – og dagen. Svaret på det får vi onsdag kveld, når The Potters tar turen til Oakwell, litt nord for Sheffield. Saklig sett vil en uavgjort her være et bra resultat, men O’Neill vil nok utnytte flyten og gå for offensive 3 points her. Fullt mulig, han har ristet litt i spillere, formasjon og laguttak, og har fått respons. Spesielt Powell inn som 10’er bak Fletcher, - og mer energi inn i hele laget.

Barnsley – Stoke City, onsdag klokken 20.00 norsk tid. Serierunde 31. NB! Kampen er flyttet frem 45 minutter fra opprinnelig kick off.  Stream to all markets and territories via Stoke City+ Live, mot transaksjon på £7. Match Center på stokecityfc.com er som alltid på ballen, og rapporterer forløpende for free. 

Og dommeren, han heter Bond. Darren Bond… Garantert thriller…

Runar Kvernen