Elektrikeren som vil spille i Premier League

Skrevet av Kristin Henriksen .

Da angrepsspilleren Lee Gregory (30) ikke fikk proffkontrakt med Sheffield United i 2008, gikk han til et lag utenfor ligasystemet og startet på en elektrikerutdanning. I dag er han Stoke-spiller.

Mens de fleste profesjonelle fotballspillere går gradene via akademi til proffkontrakt, har en av Stoke Citys seks sommersigneringer en annen fotballkarriere. Lee Gregory fikk nemlig ikke proffkontrakt med Sheffield United da han spilte på deres akademi, og valgte å gå for en tryggere tilværelse, nemlig å utdanne seg til elektriker. Fotballen ville han likevel ikke gi helt avkall på, så han meldte overgang til Staveley Miners Welfare Football Club, som er utenfor det engelske ligasystemet og på nivå ni i England.

Men det gikk ikke så verst for unge Gregory i Staveley. Som spiss scoret han jevnt og trutt og ble signert av Mansfield Town Football Club i League Two, men greide ikke å spille seg inn på laget. Han ble lånt ut til Glapwell, Harrogate Town og FC Hallifax Town, hvor han til slutt fikk en permanent kontrakt. Han gjorde sine saker ganske bra og nettet 82 ganger på 129 kamper. Målene sendte ham videre til Millwall Football Club i Championship. Her fikk han 204 kamper og lagde 64 mål.

– Jeg visste at Stoke City var interessert allerede på slutten av forrige sesong, siden de kontaktet agenten min. Når du er på utgående kontrakt vil gjerne flere klubber forhøre seg om deg, men da manageren i Stoke snakket med meg og fortalte hvordan han vil laget skal spille og hva han vil med deg, da bare vil du til den klubben, sa Gregory til stokesentinel.co.uk.

Spissen legger ikke skjul på hva det store målet hans er: – Alle spillere vil jo spille i Premier League og jo hardere du jobber for å nå målet, jo nærmere vil du komme det.

Manager Nathan Jones sier han er svært glad for signeringene han har gjort i sommer.

– Vi har signert profesjonelle idrettsutøvere og spillere med karakter og personlighet, noe vi også har vært nødt til å gjøre skal vi nå målene våre, sa Jones til klubbens nettside under sesongoppkjøringen i Nederland. Han signaliserte samtidig at han ikke er ferdig med å handle.

– Vi har en veldig god gruppe nå, men det er fortsatt noen plasser vi ønsker å fylle. Vi har gjort grundige analyser og forberedelser for å identifisere de spillerne vi har signert og ønsker å signere. Tro meg, Stoke City vil ikke ha spillere som ikke passer inn. Vi vil ha spillere med kvalitet på enhver posisjon og er ikke langt unna å ha det, men er ikke helt der ennå, sa Jones.

Lee Gregory er en av Stokes seks signeringer (så langt) i 2019/20-sesongen. Vi har tidligere presentert:

Jordan Cousins:

Nick Powell:

Adam Davies:

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.