For en dramatikk rundt Stoke!

Skrevet av Svein Moen .

Det er som om vi har salig Alfred Hitchcock sittende i regissørstolen. Det så, for å si det mildt, bekmørkt ut foran lørdagens bortekamp mot serieleder Swansea sist lørdag.

Bare de mest ihuga satte større beløp på seier for The Potters denne gangen.

Jones gjorde to endringer på laget fra kampen mot Huddersfield tirsdag, Thyrese Campbell og Tom Edwards inn for James MacClean og Tom Ince som ble parkert denne gangen. Kampen blåses i gang og etter bare ett ett minutt setter Andre Ayew ballen i mål bak Adam Frederici, som var Stokes førstevalg på Liberty Stadium. Hjertet sank vel i en og enhvær, "javel, vi får en slik en igjen ja..." Men så fort Stoke fikk summet seg etter den tvilsomme starten fikk vi se et lag som vartet opp med en fotball som matchet det aller beste vi har sett under Nathan Jones ledelse, og etter 22 minutter setter Sam Clucas ballen i mål og lagene går til pause med ett mål hver.

Poengdeling her ville vel de fleste være mere enn fornøyd med, men etter utligningen virket det som om The Swans fikk panikk og kvaliteten på spillet sank. Stoke holdt derimot stilen og trykket oppe. Etter 64 minutter ble Thyrese Champbell byttet mot Scott Hogan, ut gikk også Lee Gregory som ble erstattet av Sam Vokes. Det har lenge vært etterspurt at innbytterne skal få mere enn fem minutter på banen og dette tidligere byttet skulle vise seg å bære frukter. I kampens 90. minutt dundret Scott Hogan ballen i mål fra fire meter, et aldri så lite mirakel var i ferd med å bli virkelighet. Fire fire minutter ble lagt til, The Potters ofret liv og lemmer og kunne returnere fra Wales med tre poeng i bagasjen.

Dette vil antagelig føre til endringer i eventuelle planer om skifte av manager. Det er mye som tyder på at denne kampen, og det som laget viste i store deler av kampen mot Nottingham Forest, at dette Stoke-laget vil klatre på tabellen under ledelse av Nathan Jones.

Nå er det pause før hjemmekampen mot Fulham lørdag 19. oktomer, en kamp som vi etterhvert ser frem til i største spenning. Det vil vel som vanlig bli taust om alle eventuelle endringer fra klubben noen dager. Vi får vente og se før vi får planer og oppdateringer på bordet. Det vi med sikkerhet kan si, er at om vi er lettet og har fått igjen en god flik av trua, er nok det småtterier i forhold hvordan dette oppleves i klubbledelsen og Stoke City FC forøvrig.

Tålmodighet gir resultater...vi går for den!