En seier for dugnadsånden - VIS UNITA FORTIOR!

Skrevet av Svein Moen .

Manager Michael O‘Neill (MON) har tydeligvis tatt Stokes motto, fritt oversatt, «sammen står vi sterkere», tett inntil sitt bryst. Nedkjempingen av Cardiff var et resultat av denne erkjennelsen.

At MON presenterte samme lagoppstilling som han brukte sist overrasket nok mange, da dette laget kom fra forrige kamp mot Queens Park Rangers med forsmedelige 4-2, etter en kamp som sprakk opp bakover etter at Stoke hadde tatt ledelsen med 2-0 og skulle surfe hjem tre poeng. Dette hadde treneren selvfølgelig sett, slik som alle andre, og tatt tak i. Bortsett fra at Stoke tok kommandoen og dominerte over et uventet tafatt Cardiff, som aldri kom til de store mulighetene, var det påfallende hvordan det hurtig ble flyttet mange spillere inn for å støtte den bakre fireren i de situasjonene The Bluebirds var frempå. De kom ikke til, og det ga i tillegg Butland roen til å gjøre en solid innsats mellom stengene. At O’Neill bruker denne fleksibiliteten og kapasiteten i mannskapet kan vise seg å være trekket som løser mye av problemene som The Potters har stridd med i det siste. Kampen endte som kjent med hjemmeseier 2-0 og tre usedvanlig viktige tre poeng, fortsatt ikke rare klaringa fra kjellertrappa men med tap sist hadde vi vel stått der og gløtta ned i de mørkeste krokene

Svar på om Stoke makter å opprettholde trøkket fra helga får vi allerede onsdag kveld da Stoke City tar en avstikker til Blackburn der Rovers venter på Ewood Park, som er en god busstur oppover fra Stoke on Trent, en drøy halvtime nord for Manchester. Hele åtte norske fotballhelter har levert jevnt og trutt for Blackburn. Nevner i fleng; Henning Berg, Lars Bohinen, Tore Pedersen, Egil Østenstad, Stig Inge Bjørnebye, Martin Andresen, Morten Gamst Pedersen og til sist Jushua King. Disse landslagsprofilene spilte til sammen 794 kamper og skåra hele 67 mål for Rovers.

Vertskapet har hele åtte spillere på skadelista før denne kampen mens Stoke ser ut til å måtte unnvære fire så langt. Det er vel ingen grunn til å tro at O’Neill vil gjøre store, om noen omrokkeringer på laget fra lørdag. Det er bare å glede seg, kampstart klokken 20:45 og det er ingen ting i veien for at The Potters ikke skal få med seg poeng fra Ewood Park. Viasat har gjort sitt valg, heller ikke denne gangen gikk det vår vei men Stokestreamen er nok trofast til stede. Det er også mannskapet på Stokes hjemmebane i Oslo, Tordenskiold pub. Fotball og en kjølig forfriskning blir aldri feil, og absolutt ikke på lillelørdag.

O’Neill, hald fram som du stevnar! (Kongens befaling fra slaget på Fitjar, år ca. 961)