En vellykket start på avslutningen

Skrevet av Svein Moen .

Uavgjort i en kamp hvor begge lag hadde tydelig store problemer med å finne tilbake til formasjoner, teknikk og taktikk etter en lang pause. Første omgang ble en blygrå, langdryg affære.

Men etter syv minutter fikk Reading stablet på beina et etablert angrep hå høyre side, Stokes forsvar gikk fullstendig opp i liminga og Lucas Joào kunne sette ballen i mål fra midten av boksen. Det var det som skjedde i første og det vel ikke så store forventninger til at andre omgang skulle bli så mye lystigere. Etter pause ble Danny Batt satt inn for Ryan Shawcross og James McClean erstattet Jordan Thompson og spesielt det siste byttet skulle vise seg å få Stoke tilbake til hektene og laget viste seg sterkere og sterkere utover i omgangen. Det hele kulminerte to minutter på overtid da Stoke fikk tildelt en corner som ble lagt midt i boksen, James Chester fikk panna på den og leverte til Nick Powell som pannebraska ballen hardt i mål, 1-1 på Madejski Stadium og poeng med hjem.

At Shawcross igjen måtte gå av med skade er høyst foruroligende, dette er nå såpass stabilt tilbakevendende at det må være grunn til å fundere på om solen er iferd med å gå ned over en glitrende fotballkarriere. Jack Butland sto en god kamp, hadde noen sterke redninger og ser ut til å være ferdig med fomlinga. Lasse Sørensen fikk for andre gang tillit fra start, ikke alt var like overbevisende men absolutt godt nok til at han fikk vist han er en spiller med fremtid på laget. Savnet etter Joe Allen var som ventet markant men etter at The Potters utover kampen viste mer og mer fasong som man kunne kjenne igjen fra før pausen vil det før neste kamp bli greiere med laguttak, taktikk og det hele.

Michael O'Neill var tilbake på sidelinja, såre fornøyd med kamputviklingen, Powells utligning og gleder seg til hjemmekamp neste lørdag. Det gjør vi og!