Etter pause, to kjappe...

Skrevet av Svein Moen .

Spenningen og forventningene til The Potters etter triumfen borte i siste kamp mot Barnsley før landslagspausen, er til å ta og føle på. Vil O´Neill og pottemakerne makte å ta dette videre?

Som vanlig, etter et landslagsopphold, kommer det to kamper tett etter hverandre, Wigan på bet365 lørdag blir etterfulgt av bortekamp mot Cardiff allerede tirsdag. Når denne økta er unnagjort vil vi forhåpentligvis sitte igjen med noe i nærheten av en bekreftelse på hvordan dette bærer avgårde. I avtalen med den nye manageren og Stoke er det nedfelt at han kan fortsette sin trenergjerning for det Nordirske landslaget, men vi får tro at han også har satt av en del tid til Stoke City FC i perioden. Han har ihvertfall hentet inn en ny assistenttrener, den velrennomerte skotten Billy McKinlay, midtbanespiller for Dundee United, Blackburn Rovers, Leicester City, Bradford, Clydebank og sist Fulham, hvor han spilte 387 kamper og skåra 27 mål. Han har også vunnet 29 caps med det skotske landslaget. Etter karriereavslutning som aktiv på matta i 2005 har han skaffet seg bred erfaring få trenerbenken, har vært hovedtrener for Watford, STABÆK (sparken i 2016 etter skuffende resultater) og Sunderland. Forøvrig vært i trenerteamet til Fulham, Real Sociedad, Sunderland og Westham før han nå har entret teamet til O´Neill i Stoke. Han har kamperer også på benken som assistent for O´Neill for Nord-Irlands landslag.

Wigan Athletic befinner seg nå på 20. plass på tabellen, bare fire fattige poeng foran Stoke, så her både bør og skal det være store muligheter for en trepoenger. The Latics, som vant FA-cupen tilbake i 2013, endte forrige sesong opp på en 18. plass i Championship. Begge lagene har så langt tre mann hver på skadelista. For The Potters er muligens Etebo spilleklar, Clucas neppe. Ryan Shawcross (bildet under) spilte kamp, og skåra mål for Stoke mot Wolverhamton Casuals i en under-23 match onsdag, men er vel neppe klar for førstelaget før nærmere nyttår.

 

 

Da er det å håpe at vår splitter nye manager, som foretok en imponerende bråstart på sin karriere i Stoke for et par uker siden, har fått tid til å lære seg navnene på spillerne og videre analysert de individuelle egenskapene som ligger og putrer under overflaten i årets Potters-team. Virker som om han allerede har endel planer når det kommer til vinduet over jul, både når det gjelder nytt og gammelt.

Lørdag blåser Geoff Eltringham kampen igang klokken 16:00 og Stoke-streamen leverer klare bilder og saklige kommentarer. Vi ønsker bortelaget som ankommer fra Grevskapet Stor-Manchester, litt nord for, og midt imellom Manchester og Liverpool, velkommen til bet365. Det samme gjør Tordenskiold for de som måtte vanke omkring på de kanter og til alle Stokies land og strand omkring, vi går for en høytidsstund foran apparatene!

Til gamle og nye på benk og bane på bet365, tråkk til!!