Exit Nathan - kaos i Stoke City FC

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City har bekreftet at manager Nathan Jones er ferdig i klubben, etter 10 måneder og saklig sett elendige resultater. Energiske og ærlige Nathan har fått mye sympati, hele den tunge veien.

Etter to seire mot topplag trodde mange at det snudde. Men to nye tap, og nå er det slutt.

Det blir nå trioen Rory Delap, Kevin Russell og "evige" Andy Quay som tar laget, for sikkerhets skyld inn mot serieleder West Bromwich mandag kveld. Så spørs det om disse også leder laget mot Barnsley lørdagen etter det igjen, eller om klubben har en ny manager i ermet. Norske og svenske fans på tur må sies å være tett på begivenhetene, og dette blir nok tema på pubene i Stoke-on-Trent fremover.

Exit Nathan og hans back room staff kan ikke sies å værte direkte overraskende, men tidspunktet er nok det. Alle trodde han var ferdig etter to hjemmetap mot Nottingham og Huddersfield, men på tilnærmet mirakuløst vis slo han og laget tilbake, først mot Swansea og deretter mot Fulham. Men så var det tilbake i elendigheten med to nye tap. Det mot Sheffield Wednesday var nå en ting, men tapet mot Millwall kom etter en skrekkelig forestilling. En knapp tredjedel av sesongen er spilt, og Stoke Citys hierarchy så vel ikke noen vei videre med Nathan. Tiden går, ingen varig fremgang, og poengene uteblir. Nedrykk igjen vil være komplett katastrofe. 

Men, dette vitner jo om et salig kaos i Stoke City FC. Mark Hughes, Paul Lambert, Gary Rowett og nå avskjed med Nathan Jones på 18 måneder. Spillere kommer og går, hentes inn av ulike managere. Pengene renner ut, og hvor mange managere mottar etterbetaling fra Stoke nå, sånn omtrent? Financial Fair Play spøker i bakgrunnen, også fordi Stoke sitter med mange, lange og dyre kontrakter med spillere som enten ikke er i Stoke, eller er sist sett på tur med familien i Trentham Gardens. 

For å si det slik: Neste trekk fra klubben bør sitte - umiddelbart. .

Vurdert av Runar Kvernen