Førstemann ut av troppen

Skrevet av Runar Kvernen .

Midststopperen Kevin Wimmer kom fra Tottenham for £18 mill (!), og ble en gedigen flopp i Stoke City. Han er førstemann ut av dørene etter nedrykket, og garantert ikke den siste. Her blir det mye.

Wimmer går på lån til Hannover 96 i Bundesliga ut kommende sesong, og avtalen har et innhold som kan gjøre overgangen permanent. Dermed reduserer Stoke kostnadene på lønn, og så er det et åpent spørsmål om hvor stor en eventuell salgssum kan bli. Trolig er dette neppe et gevinstprosjekt for Stoke sum total…

Så kan man selvsagt spørre seg om hvor attraktiv Wimmer virkelig kan være nå. Men, spillestil og ligaer er forskjellig, vurderinger av spillere og kost/nytte likeså. Trolig vurderer Hannover dette som en mulighet som kan slå til – og en begrenset risiko, tross alt.

Ryddesjau

Det ligger an til en virkelig ryddesjau etter nedrykket. Klubben må redusere kostnadene, og den nye manageren Gary Rowett må få på plass sin egen tropp. Det forventes at flere enn vanlig vil være i omløp begge veier. Derfor er et sannsynlig scenario at en del kjente navn forsvinner. Selvsagt vil også Rowett kunne tenke seg å holde spillere som Butland og Allen, og helt umulig er det jo ikke, bare nesten. Men de som i hvert fall ryker er spillere på dyre lønninger, som har levert lite, eller mindre enn det. Og noen vil jo vekk selv også. Trolig vil spillere på vei inn heller bli et knippe som har dokumenterte prestasjoner fra knallharde Championship, fremfor eksotiske eller stjernepregede signeringer.

Det kan altså bli en del spekulasjoner i tiden frem til seriestart, og vel så det. Det får så være. Men det blir garantert også aktivitet ut og inn av svingdørene og ulike sideinnganger både på bet365 Stadium og Clayton Wood fremover sommeren. Med tilhørende bilder og dekning av i klubbens kanaler og for øvrig, når alt er klart.

Dekningen i våre kanaler

Gitt denne situasjonen vil supporterklubben legge opp til følgende dekning i våre kanaler fremover:

Formidling av bekreftede overganger på Facebook, gjennom sommeren – det kan dog bli noe lavere aktivitet og etterslep utover i juli.  Face vil være på ballen inn mot seriestart, selvsagt.

Et visst blikk på store og sentrale overganger på nettsiden, enten som enkeltsaker eller i oppsummeringer for eksempel ukentlig. Fra siste uke i juni kan det det bli en mer sommerstille periode også på stoke.no, i tråd med ferie og fri ellers i landet, med mindre det virkelig skreller til. Nettsiden vil være in action før første seriekamp, selvsagt.  

Supporterklubben vil så sammenfatte overganger INN/UT mot seriestart, og også komme tilbake med nærmere vurdering av helheten i første utgave av Potters News, tidlig i september.

Når det gjelder overganger henvises det for øvrig til stokecityfc.com, en exit eller signering er ikke noe annet enn et rykte, før klubben bekrefter på sin offisielle side. Saker på klubbens nettside finner også veien til klubbens side på Facebook: @stokecity Ellers er jo The Sentinel både på nett og i sosiale medier godt oppdatert.  

Vi skal oppdatere så langt det går, både om overganger og annet, men satser aller mest på endelig vurdering og oppsummeringer inn mot august.

Keep up!

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.