«Fastlane» fra dominans til kollaps

Skrevet av Svein Moen .

I løpet av fire dager har Stoke vist hvilken kvalitet de kan levere og hvordan de kan bryte fullstendig sammen. Lørdagskampen mot Blackburn Rovers på Ewood Park var en styrkedemonstrasjon.

Etebo fikk etter knappe kvarteret et flott innlegg fra Tom Ince som han klinket resolutt i mål. Stoke hadde full kontroll kampen igjennom, den endte med ettmålsseier til Stoke og det var stor optimisme i lag, stab og supportere før tirsdagskampen mot Swansea.

Nok en bortekamp tirsdag, men allikevel stor tro på poeng der. The Potters entret matta på Liberty Stadium i Wales og det hele gikk umiddelbart i svart. Det er vel ikke å ta for sterkt i hvis vi konkluderer med at laget ble latterliggjort av et hurigspillende og presist hjemmelag. Stoke løp og løp imellom alt og alle, rota og surra, ballbesittelse 73-27, to skudd på mål mens The Swans hadde trettien, ikke stort mere å si om dette. Stoke tapte kampen 3-1 etter at James McClean netta etter et innlegg fra Peter Etebo rett før pause, trøstemål, utover dette, over og ut for denne kvelden. For å gjøre tristessen total kan vi ta med at Stoke også fikk to røde kort i andre omgang, ervervet av Bruno Martins Indi og Thomas Edwards.

Championsshipskuta seiler nå inn i sesongens solnedgang med flau bidevind og slaskete seilføring, lufta er liksom gått litt ut av det hele for i år. Men det er allikevel viktig for satsingen neste sesong at Stoke City FC leverer en god sesongavslutning som vil gi en helt nødvendig «boost» for å bygge laget som skal ta Stoke videre i den kronglete veien mot opprykk.

Første mulighet for oppreisning er lørdagens hjemmekamp mot Rotherham United, en oppgave som så absolutt bør kunne bli belønnet med seier hvis Nathan Jones får stablet et anstendig lag på beina. The Merry Millers ligger på 22. plass med 39 poeng mens Stoke fortsatt forsvarer 15. plassen med 51 poeng. Tiden vil vise og vi holder ut!

Vanlig spillestart, 16:00 lørdag og sannsynligvis vanlig stream også til helga, kommer tilbake til dette. Vi får følge med i heim og hytte, Tordenskiold viser alle kampene i påsken og resten av sesongen, full pakke der altså!

Påsken, en tid for tro og håp!

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.