Flere med Stoke-link i Englands VM tropp

Skrevet av Kristin Henriksen .

Riktignok er kun Jack Butland registrert som Stoke spiller da landslagssjef Gareth Southgate tok ut Englands 23-mannstropp til fotball-VM i Russland. Men, det «kunne» vært flere, mange flere. Faktum er at 10 andre i troppen har vært linket til Stoke de siste sesongene, og ikke bare på ryktebørsen, men flere etter seriøse henvendelser fra Stoke City. Hadde vi bare fått napp hos flere av disse, så hadde vi ikke hatt seriestart så tidlig som 4. august neste sesong.

Den første på listen må vi helt tilbake til 2007 for å finne koblingen til Stoke City. Tony Pulis hadde fem spillere han forsøkte å hente rett før transfervinduet stengte i august 2007. En av disse var Gary Cahill. Han var da i Aston Villa, men valgte bort Stoke og gikk på utlån til Sheffield United.

Nestemann på lista var Danny Rose. Vi skriver sommeren 2013, Rose fikk det ikke til i Spurs og venstrebacken var på vei tilbake fra en låneavtale med Sunderland da Pulis prøvde å lokke han til Stoke. Rose valgte å bli for å kjempe seg til en plass på Tottenham.

I 2014 fikk Eric Dier sitt gjennombrudd i Sporting Lisboa. Arsenal, Tottenham og Stoke var i førersetet da han var på vei tilbake til England. Heller ikke han valgte Stoke.

Så januar vinduet i 2015: Jamie Vardy var ok i Leicester, ikke mer. Stoke solgte Robert Huth til Leicester og bød 7,5 millioner pund for Vardy, som noen måneder senere fikk sitt endelige gjennombrudd og debuterte for England. Huth spilte en avgjørende rolle for laget som så vidt berget plassen sesongen før de ble ligamestere.

I mai 2015 prøvde Mark Hughes å hente Burnleys høyreback Kieran Trippier. Han gikk i stedet til Spurs hvor han slet med å spille seg inn på laget. Stoke prøvde så igjen, men han ville bli i London.

Manchester Uniteds Phil Jones var aktuell for Stoke i overgangsvinduet sensommeren 2016. Mark Bowen bekreftet at Stoke var i forhandlinger om spilleren som var falt litt i unåde hos United. Jones ordnet forholdet til United, ikke til Stoke.

I januar 2017 var Mark Hughes i kontakt med Chelsea i håp om en låneavtale med Ruben Loftus-Cheek, halvbroren til tidligere Stoke spiller Leon Cort. Dessverre gikk heller ikke dette i orden.

Så i mai 2017, da Bruno Martins Indi måtte hjem til Porto, forsøkte Stoke å erstatte han med Harry Maguire fra Hull, som akkurat hadde rykket ned. Maguire valgte dessverre Leicester for 12 millioner pund, vi brukte mye mer på Kevin Wimmer. Huff!

Mark Hughes traff ikke akkurat med spillerkjøpene foran årets sesong, men etter salget av Marko Arnautović var det spesielt to spillere som var svært aktuelle for oss. Vi hadde pengene, men det var ikke nok til å lokke til oss Ashley Young fra Manchester United og Fabian Delph fra Manchester City. Young hadde kun spilt 12 kamper sesongen før og var ikke favoritten til «The special one». Hughes hadde tiltenkt Young en kantrolle i vårt nye spillesystem, men Young valgte å bli. Delph var svært nære en overgang på lån, eller permanent for 12 millioner pund. Han var langt bak i rekken av midtbanespillere i City, men isteden spilte han seg inn på laget, ble seriemester og skal spille fotball-VM. Et godt valg for han, ikke for oss.

Stoke City sender fem spillere til VM, hvor mange av disse er Stoke spillere når sesongen starter 4. august? Ja, det vil tiden vise.

VM i Russland arrangeres i Russland i perioden 14. juni til 15. juli.

Skrevet av: Svein Nilsen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.