Fotballskole - i Norge

Stoke Citys ungdomsavdeling – i samarbeid med klubbens akademi, arrangerer fotballskoler og treningsleirer i utlandet. Nå er tilbudet også i gang i Norge, med gode tilbakemeldinger. 

Først ute var Rælingen utenfor Oslo i 2015. De gjentok suksessen i 2016, og flere norske fotballklubber har nå bestilt og gjennomført fotballskoler med Premier League standard for sine ungdommer. Tilbakemeldingen går på at opplegget er profft, spennende og mye rimeligere enn mange andre lignende tilbud fra utenlandske klubber.   

Stoke City arrangerer samlingene etter «non profit» prinsippet, prisen har frem til nå vært på 99 euro pr deltager. Det kan jo bli justert, men sier noe om et greit nivå,. Deltagerne får seks timers samling hver dag i fem dager fra mandag til fredag, en Stokedrakt og andre Stoke-effekter. Den norske arrangørklubben står fritt til å legge på deltageravgiften for selv å kunne tjene litt på leiren. Likevel kan prisen bli relativt overkommelig for den enkelte deltaker. 

Opplegget for treningsleiren kan spesialtilpasses etter hver enkelt klubbs behov og ønsker. I utgangspunktet er opplegget lagt opp for aldersgruppen 8 – 15 år.

Til nå har det blitt arrangert treningsleir i bl.a. Norge, Finland og Estland. Neste år blir det trolig enda flere land både i og utenfor Europa. Stoke City FC er en internasjonal klubb, som selvsagt satser på å erobre verden…!

Det er flere grunner til at Stoke City har dette tilbudet. De har et langsiktig mål om å bygge opp en mengde nye unge fans i Europa og resten av verden, de ønsker å reise ut med sine trenere også i ferietider, og ikke minst: Stoke City FC ønsker å få kjennskap til unge utenlandske talenter. Ser de  de unge lovende spillere, kan disse få tilbud om å besøke Stoke og trene noen dager med akademiet der!

Ønsker du å bli ambassadør for Stoke City fotballskole i Norge? Ta kontakt med klubbene rundt deg og opplys om muligheten, og send gjerne inn tips. Eller ønsker du å vite mer for akkurat din klubb, ta kontakt med Thor Helge Bergan på mail:

fotballskole@stoke.no