Fotballskoler i Norge

Stoke City har flere trenerteam i Norge som reiser rundt på de ulike fotballskolene. I 2019 deltok ca 550 barn og unge på fotballskolene i Norge!

Grunnet koronasiruasjoen ble det arrangert kun en fotballskole i Norge i 2020, før det stengte ned. Nå rettes blikket mot 2021. 

Din klubb kan få besøk av Stoke Citys ungdomsavdeling, som tilbyr egen fotballskole for spillerne i din lokale klubb i Norge. Nøkterne priser, bra standard og gode tilbakemeldinger.

Stoke Citys ungdomsavdeling og akademi arrangerer fotballskoler og treningsleirer i utlandet. Tilbudet er godt igang i Norge, og i 2019 er det 10 fotballskoler i landet. Tilbakemeldingene er gode, full fart, glede og målrettet aktivitet.  

Først ute var Rælingen utenfor Oslo i 2015. De gjentok suksessen i 2016, og flere norske fotballklubber har etter hvert bestilt og gjennomført fotballskoler med topp standard for sine ungdommer. Tilbakemeldingen går på at opplegget er proft, spennende og mye rimeligere enn mange andre lignende tilbud fra utenlandske klubber.   

Non profit
Stoke City arrangerer samlingene etter «non profit»-prinsippet. Prisen har frem til nå startet på 99 euro per deltager, og noe mer dersom man bestiller ekstra utstyrspakker som en del av fotballskolen. Prisen kan bli justert, men sier noe om et greit nivå. Deltagerne får seks timer samling hver dag i fem dager fra mandag til fredag, eventuelt onsdag til søndag - en Stoke-drakt og andre Stoke-effekter. Innholdet avtales på forhånd. Den norske arrangørklubben står fritt til å legge på deltageravgiften for selv å kunne tjene litt på leiren, eksempelvis til felles lunsj. Likevel blir prisen relativt overkommelig for den enkelte deltaker. 

Spesialtilpasset opplegg
Stoke City er kjent for å ha et av de aller beste fotballakademiene i England. Opplegget for treningsleiren kan spesialtilpasses etter hver enkelt klubbs behov og ønsker. I utgangspunktet er opplegget lagt opp for aldersgruppen 7 – 15 år.

Til nå har det blitt arrangert treningsleir i blant annet Norge, Finland og Estland. Det blir trolig i flere land både i og utenfor Europa etter hvert. Stoke City FC er en internasjonal klubb, som selvsagt satser på å erobre verden…!

Litt praktiske opplysninger:
Stoke City betaler selv flyreiser tur/retur, men ønsker i utgangspunktet å få sponset overnatting. Stoke-trenerne tar med seg en Stoke-trøye signert av alle Premeier League spillerne sine til den/det firmaet som eventuelt stiller opp som sponsor. Sponsoren får annonseplass i et kampprogram til en av Stokes hjemmekamper! Får dere ikke tak i en sponsor, klarer Stoke også å betale for oppholdet selv. Stoke ønsker minimum 40 deltagere per leir og sender minst èn trener per 20 deltagere. Den norske klubben kan komme med ønske om kjønn på trenere og hva slags spesialkompetanse trenerne skal ha (keepertrening, angrepstrening, osv.)

Bjørnevatn startet fotballskolene i 2019, fra slutten av mai til noen dager inn i juni. Stor suksess med 60 barn og unge.

Hva får den norske klubben ut av det?

  • Lærerik og morsom trening for sine spillere i en uke.
  • Muligheten til å tjene penger på et godt tilbud.
  • Innlede et samarbeid med en av Englands beste klubber.
  • Gode talenter kan få tilbud om å delta på trening i Stoke.

Hva får Stoke City ut av det?

  • Økonomisk: Ingenting.
  • En fin mulighet til å gjøre klubben kjent for nye generasjoner fans.
  • En god oversikt over talenter i Norge.

Hva får spillerne ut av det?

  • Inspirerende, utfordrende og morsom trening i fem dager.
  • Muligheten til å vise frem sitt talent for en god klubb.
  • Gave og diplom.

Det er et begrenset antall leire vi kan arrangere hvert år, så klubber som er interesserte bør være raske med å ta kontakt på fotballskole@stoke.no

Det er flere grunner til at Stoke City har dette tilbudet. De har et langsiktig mål om å bygge opp en mengde nye unge fans i Europa og resten av verden, de ønsker å reise ut med sine trenere også i ferietider, og ikke minst: Stoke City FC ønsker å få kjennskap til unge utenlandske talenter. Ser de  de unge lovende spillere, kan disse få tilbud om å besøke Stoke og trene noen dager med akademiet der!

Ønsker du å bli ambassadør for Stoke City fotballskole i Norge? Ta kontakt med klubbene rundt deg og opplys om muligheten, og send gjerne inn tips. Eller ønsker du å vite mer for akkurat din klubb, ta kontakt med Thor Helge Bergan på mail: fotballskole@stoke.no