Fra frustrasjon til aksjon

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City feilet borte mot Barnsley. Nedtur. Ingen enkle kamper i Championship, og de to neste er definitivt av det mer krevende slaget. Topplagene Brentford og Swansea, lørdag og onsdag. Ojoj...

Første av to ekstra tøffe matcher er Brentford borte i London Vest, på vei til Heathrow. Klubben var kjent for ikoniske Griffin Park, en old fashion stadion med en lysmast og en pub i hvert hjørne. Men nye planer og flytting i fjor høst, i samme område, til Brentford Community Stadium.

Klubben hadde en utrolig rekke på 21 kamper uten tap, og med mange seire. Den stoppet med 0-2 mot nettop Barnsley for fire serierunder siden. Deretter ble det to nye knepne tap, tap, 2-1 borte mot QPR og 2-0 borte mot Coventry. Nerver, det har også raknet i avgjørende faser før. Forrige sesong med tap i de to siste serierundene. Stoke sto bak det ene. Brentford misset da direkte opprykk med to fattige poeng, og lyktes ikke i Playoff.  Men i midtuke nå slo Brentford tilbake med seier 3-0, riktignok over et Sheffield W som sliter tungt med tre tap på rad.

Danske Thomas Franck har ledet klubben siden 2018, og har lyktes bra, men altså stang ut når det gjelder å nå neste nivå. Nå ligger Brentford fortsatt på direkte opprykk etter å ha brutt tapsrekken, og har alle muligheter til å være med helt inn. Men de må holde unna for øvrige formlag. Toppnivået er blant de aller beste i ligaen. Men den siste tiden viser da at det kan variere. Det kan snike seg inn en usikkerhet hos hjemmelaget, hvis Stoke tar tak og er på høyden. Gjerne fra start…

Stoke bommet borte mot Barnsley. Planen var å slå noe langt, for å unngå at aggressive Barnsley lyktes med sitt høye press og overganger. Baklengs etter 8 minutter, Barnsley boost. O’Neill var også oppgitt over at spillerne ikke tok enkle og common sense avgjørelser, og holdt seg onside. Stoke kom litt frem på høyrekanten, men innleggene og timingen… I det store og hele ble det for mye strekk i laget, passivt og uten mål og mening. Veldig få fremover kom opp på brukbart nivå, og flere falt ut av matchen. Ikke minst Powell. Når så Jordan Thompson i tillegg slo dårlige dødballer, ja da… O’Neill forsøkte å justere inn, men det gikk i ball i feil retning, andreomgangen var jo helt natta.

Så kan man si at denne kampen er det bare å glemme. For fansen, ja. Men på Clayton har det sikkert vært analyser og drøftinger, Stoke må tilnærme seg Brentford på bedre vis. Det er greit å slå noe langt. Men først og fremst: Prestasjonene må opp – det er det viktigste. Det skal være mulig å heve seg fra opptredenen på Oakwell, fra frustrasjon til take action. Så får vi telle opp poeng og tabellplassering etter hvert.

Stoke har igjen flere ute. Fletcher, han er veldig skadeutsatt. McClean og kanskje Clucas. Vi får se.

Brentford FC – Stoke City, serierunde 33. Lørdag, kick off 16.00 norsk tid. Stream is on, to all territories via Stoke City+ Live. Match Centerpå stokecityfc.com ivartetar som vanlig sitt folkelige tilbud om gratis oppdateringer.

Make Brentford shaky – Gooaarn!

Runar Kvernen