Gjensyn med hektiske Nathan

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City drar i retning hovedstaden lørdag. Litt nord for London ligger Kenilworth Road, og der venter Nathan Jones og Luton Town i serierunde fem i Championship. Ny batalje, nye muligheter.

Dette med Nathan Jones er litt av et eventyr. Den energiske mannen gikk på en kjempesmell som manager i Stoke, det var elendighet på linje med «worst ever» i Stokes historie. Nathan vant manges hjerter med sin intense glød, det var ikke det som manglet. Men resultatene var skrekkelige, få skjønte noe av formasjoner, diamant og laguttak. Stoke hadde kurs for nedrykk – og O’Neill ble redningsmannen, som vi vet.

Og det skal Nathan Jones ha, han klaget ikke over avskjeden. Tvert imot. Så ble det stille, før han uventet gjorde comeback som manager i Luton i slutten av mai. Med ni kamper igjen. Det var en så dyp knebøy at han trolig måtte ha litt assistanse for å komme opp igjen. Han hadde mistet retningen, tenkt for mye på seg selv, det var Luton i hans hjerte, egentlig. Og  så videre. Dette gikk akkurat hjem, så vidt. Han hadde jo en strålende status i klubben før han gikk til Stoke. Og - Luton virket fortapt, kunne Nathan tross alt utgjøre forskjellen? Det kunne han: Nathans rescue operation var formidabel, og Luton berget plassen. 16 poeng på de ni siste, kun ett tap. Kanskje en av de beste manager prestasjonene i divisjonen sist sesong.  

I årets serie har de kommet bra i gang, med rekken 3-0-1. Riktignok er det knepne seire mot lag som ligger langt nede på tabellen så langt, men likevel. Tap 1-0 for Watford. Så hva kan vi forvente, ut over møtet mellom to  managere, hvor den ene ryddet opp etter den andre, som igjen gjorde et formidabelt comeback?

Stoke står med 1-2-1, og reddet poeng på tampen hjemme mot Birmingham før kamppausen. Powell fikk kranglet ballen i mål. O’Neill må få løftet det offensive. Det er rimelig enighet om den saken.  Så spørs det om det er i denne kampen det hele klikker bedre inn for O’Neill og spillerne. Eller om det tar enda mer tid. Blir det ny utskiftning i stoppertrioen, kommer Nathan Collins inn for James Chester…? To av tre fra serieåpningen er ute: Indi til Nederland og Batth på benken. Blir det tre av tre nå, eller om litt? 

Det er tross alt tidlig i sesongen, men nå kommer det tettere kampprogram, og det deles ut mange poeng den nærmeste tiden. Stoke har fire kamper til ut oktober, etter møtet med Luton. Den første allerede onsdag 21.10, hjemme mot Barnsley.

Bristol City har overrasket de fleste, og topper tabellen. I tetsjiktet finner vi også Reading, Bournemouth og Swansea, så følger Luton på femteplass. I bunnen strever Sheffield Wednesday, de er nå oppe på syv minuspoeng, etter å ha startet med minus 12… Wycombe og Nottingham (!) står med null, og Barnsley med ett.  

Luton Town – Stoke City. Lørdag 17.10, kampstart 16.00 norsk tid. Stream i lufta til bygd og by. Match Center på stokecityfc.com tilbyr som vanlig også oppdateringer for free, og Tordenskiold i Oslo har åpen dør og bar.

Det blir garantert god stemning, som her, representert ved Balder - og Rune Øyen.

Gooaarn!

Runar Kvernen

Foto: Luton Town FC/Stoke City/Kjell Bakken