Hanley

Hanley er først og fremst administrativt senter - offisiell kultur og teatre ligger der, og ikke minst har de der et aldeles utmerket stort kjøpesenter: The Potteries.  I tillegg til dette noen hyggelige steder for mat og drikke - og det tar seg opp!

Portofino

Et sted som har vært der lenge, men som kanskje har vært litt lite påaktet, og i skyggen av mer velkjente og retrokule Roberto, som ligger rett rundt hjørnet. Men, Portofino i Marsh street er et bra spisested, og har også blitt stadig mer benyttet av norske supportere på tur. Her er det italiensk - om ikke fullt så genuint som hos Roberto's. Lyse og rivelige lokaler (se bildet over), småbord og muligheter for å sette sammen litt større grupper. Satser på lunsj og middag, med en liten pause i mellom - godt utvalg av ulike typer drikke, og hyggelig betjening.  Anbefales!

http://www.portofino-italiana.co.uk/hanley/

Roberto's

The comeback...! Italiensk restaurant, som har vært i Hanley siden 1981. Ligger i Pall Mall Street, en sidegate på høyre side av gågata. Roberto er han utadvendte eieren som har veggene dekorert med bilder av gjester og halvkjendiser av ulik valør som har vært innom. Litt sånn falmet glamour. Hyggelig første etasje med rødrutete duker på småbord. Andre etasje brukes ved mye besøk og ved store grupper, og er nå oppgradert.  Åpner rundt klokken 17 - 18 hver dag og lørdag/søndag, pluss en lunsjåpning 12 - 14 lørdager.  Litt vrien åpning for norske fans på tur med dårlig tid, men mulig! Roberto’s har sjel så det holder, ypperlig kvalitet på maten - et av de innarbeidede og bedre spisestedene i Stoke. Etter et par år med noe stillstand er det nå ny glød i lokalene. Trolig er dette stedet som har den aller, aller beste maten. NB! Det kan være lurt å bestille. 

 

The Auctioneer

Har vært der noen år nå. Ligger i området ved Market Tavern. The Auctioneer er en stor og luftig pub, med flere avdelinger. Godt utvalg av ulike øltyper, ingen matservering, men det er jo greit. Populær møteplass også for lokale folk, og folk på tur. En særdeles bra fotballpub, med storskjerm og mange øvrige TV-skjermer. Anbefales, dette er et sted hvor det er vanskelig å bomme!

 

Reginald Mitchell

Dette er en Wetherspoon pub - oppkalt etter han fra Stoke-on-Trent som faktisk var i front for å utvikle Spitfire flyet, som var avgjørende for England under andre verdenskrig. Kjekt møtested i Hanley, men blir litt sånn «stor hall», kunne vært meget bra men greier ikke å utnytte lokale og skape nok sjarm. Blir litt så der, en øl eller to - og så videre.

The Unicorn Inn

Sjarmerende liten pub - type hull i veggen - inn fra gågata i Hanley. Tradisjonspreget interiør, dette er helt unikt. Har fått en ny giv, og det merkes. Absloutt verdt et besøk, mange faste locals. Ikke noe jåleri der.

 

 

The Market Tavern

Hard core Stoke City. Voksent publikum, egentlig litt stilfull med mye glass (!) og vinduer. Ligger i krysset i samme gate som Tontine og Reginalds.

 

Tontine

Ligger rett overfor Reginalds. Satser litt på musikk, karaoke, quiz. Bakgård, og det hele. Et av mange skrå steder