Har klatringen begynt?

Skrevet av Svein Moen .

De siste kampene har vist et Stoke på vei til å finne seg sjøl. Laget har dominert store deler av oppgjørene, men ikke maktet å avgjøre. Derfor var onsdagens 2-1 over Derby særdeles oppløftende.

Ikke minst sett i lys av at The Potters spilte store deler av kampen med ti mann, etter at Etebo fikk marsjordre til garderoben etter en omdiskutert situasjon i det 33. minutt. På dette tidspunkt var dommer Darren England i ferd med å miste grepet på kampen. Ti minutters tid før dette sto det 1-0 Stoke, Sam Clucas satte ballen i mål etter en flott assist fra Joe Allen. Rett etter pause kom utligningen levert av Harry Wilson, men da det var spilt 64 minutter står det 2-1 etter skåring av Tom Ince, med målgivende av Sam Clucas (man of the match). Og dette holdt hele veien inn. 

Stoke City FC har nå spilt seks kamper uten tap. Fire uavgjort og to seire. Begynner laget å prikke inn trepoengerere tettere fremover, er ikke veien opp til kvalik, eventuelt opprykk, så voldsomt lang. Per i dag 11 poeng opp til toppen fra Stokes plass nummer 12. Lagene foran vil selvfølgelig fortette å hente poeng, men holder laget nivået og unngår for mange alvorlige skadeavbrudd, blir det spennende å følge med på resten av sesongen. Det er lenge til og mange poeng skal fordeles før 5. mai. 

Bortekamp neste

Lørdag er det bortekamp på Madejski Stadium mot Reading, som befinner seg blant lagene nederst på tabellen, ni poeng bak Stoke. Så seier her skal være innafor, selv på bortebane. Arenaen bærer navn etter Sir John Robert Madejski, født 1941 i Stoke-on-Trent og døpt Robert John Hurst, etter en affære under andre verdenskrig. Moren tok han med tilbake til sin hjemby, giftet seg med en polsk pilot, så derfor ble det nytt etternavn. Han har etter det gjort det meget skarpt finansielt, hatt en affære med Cilla Black, er styreformann i Reading hvor han har bidratt med betydelige beløp til stadion og klubb forøvrig. Men laget skal etter alle solemerker ikke være skarpere enn at muligheten for en borteseier bør være tilstede for et Stoke City. Ingen endringer med skadesituasjonen for bortelaget, noe som vil si fraværende, men Etebo må stå over etter rødt kort onsdag. Reading har åtte spillere på skadelista!

Møtes i Oslo?

Kampen blir ikke vist på Viasat sine plattformer, men den streames på klubbkanalen Stoke City+ Live. Det betyr at vi samles på Tordenskiold i Oslo for hyggelig samvær, noe leskende for halsen i disse tørre førjulstider, og forhåpentligvis tre poeng!

POTTERS, KEEP UP THE GOOD WORK!!!

Kommentarer

Heia Reading vel fortjent når

Heia Reading vel fortjent når me bytter inn 3 stk def skiløpere / styltre
Pr nu håper e Stoke taper alt til man(G R) + ledelse er borte...

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.