Heroisk comeback i Supportercupen

Skrevet av Runar Kvernen .

For et comeback! Engelske ungdomstrenere på lån. Iherdig kjemping Stoke style på en langt fra strøken gressmatte. En uavgjort og to knepne tap i Dødens gruppe. Stoke City never surrender!

Etter noen sesongers opphold i Supportercupen, var det viktig for den norske supporterklubben å knalle til igjen. Og slik ble det. Cupgeneral Svein Nilsen fikk samlet et knippe norske spillere, og toppet med tre ungdomstrenere fra klubben i England. Det viste seg å være en god mix, og Nilsen traff med taktikk og oppstilling. Likevel ble det stopp i innledende runde, trekningen var ikke akkurat gunstig for Stoke.

På lagbildet over ser vi troppen. Fra venstre, bakerst: Manager Svein "Nathan" Nilsen, Truls Weberg, Kay Arne Bjørnvik, Wayne Allerton, Simon Bradley, Jack Day. Foran, fra venstre: Rune Linnerud, Even Kragfoss, Richard Prestegård, Henning Tell, Jørgen Alfredsen og ass manager Bjørn Rune "Rory" Lerbak. 

Først ble det uavgjort 2-2 mot CL-finalist Tottenham, så et knepent tap 0-1 mot Lucky Arsenal (hælspark rett før full tid), som kjent var Arsenal i Europa League finalen. Og altså i siste kamp, nok et knepent tap 2-1 mot PL-vinner Manchester City. Det er greit at Stoke City regnes blant de store, men...

I alle tre kampene var Stoke City godt med. Spillerene løp, kjempet, tacklet og ga ingenting gratis. Og de tre engelske ungdomstrenerne markerte seg virkelig, de hadde mye fotball i seg, scoret ett mål hver - og delte dermed internt på toppscorertittelen. 

Og så var dette en litt spesiell begivenhet for keeper Henning "Banks" Tell. Veteranen vartet opp med flere klasseredninger og vanlig uredd tilnærming i sin testimonial supporter turnering. På årsmøtet i supporterklubben i april fikk Henning hedersprisen "Tidenes Supporterkeeper", vel fortjent. Vi takker for strålende opptreden, over år. Jakten på en ny solid siste skanse starter umiddelbart. Vanskelig, men mulig. 

I løpet av helga ble det også tid til litt samtaler med de engelske gjestene, om fotballskoler og litt annet. Simon Bradley var med, han er sentral i klubbens oppbygging av fotballskoler - også i utlandet. The Man bak fotballskolene i Norge, Thor Helge Bergan var med som vertskap for gjestene gjennom hele helgen. 

Avslutning med CL-finalen på pub i Oslo - god stemning der også. Kort sagt, comeback med internasjonale gjester.

Stoke City kommer alltid tilbake!

Tekst og foto: Runar Kvernen 

   

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.