Hjemmekamp lørdag, det koker nå!

Skrevet av Svein Moen .

Denne spalten gikk ganske så høyt ut foran siste bortematch, men etter at The Potters spilte tabelltopp WBA ut av fasong og dro tre poeng opp av hatten mandag, fortsetter vi ufortrødent...

Det er vel nå hevet over enhver tvil at Michael O'Neill er mannen som skal, vil og kan ta Stoke videre fram, opp og tilbake til der hvor laget hører hjemme. Vår egen uautoriserte supporteravtemming underbygger denne oppfatningen. Mye gjenstår selvfølgelig, blant annet å gjenreise bet365 til festningen den var i Britanniaæraen da Stoke stort sett forsynte seg med poengene der og alle lag virkelig hatet å komme dit både på grunn av The Potters, hjemmesupporterne og et som regel ufyselig værlag, som gjestene mistrivdes kraftig med. Satser på at renoveringen av festningsverket kommer godt igang allerede lørdag da Swansea tar turen fra Wales for å prøve lykken på den vemodig vakre stadionen i Stoke-on-Trent.

Stoke vant hjemmekampen 1-0 mot Swansea sist sesong, tapte borte, men tok med tre poeng fra oppgjøret på Liberty Stadium 5. oktober i årets serie. Gjestene er før helga plassert på syvende plass med ett tap, to uavgjort og to seiere på de fem siste. Stoke varter opp med ett tap, en uavgjort og tre vinster i samme periode i serien. The Swans har tre mann ute, mens Stoke så langt ser ut til å måtte unnvære Shawcross. Joe Allen gjør en utmerket jobb både som spiller, urokråke og kaptein for tiden men, mange savner nok forsvarsklippen både som spiller og kaptein.

Kampen er berammet til vanlig kampstart, lørdag kl 16:00 og denne gangen må vi ty til Stokes egen stream for å oppleve begivenheten i klare farger og tilhørende begavet kommentar. Det er et oppgradert supportertreff på Tordenskjold denne lørdagen, feiring av nytt år og solens raske tilbakekomst til fjorårets styrke og vederkvegelse, og ikke minst, pølser med alt relevant tilbehør i pausen. Velkommen, velbekomme og storartet kamp!

Potters, fortsett der dere slapp!!