Innsamling til hjemløse i Stoke-on-Trent

Skrevet av Runar Kvernen .

Den norske supporterklubben igangsetter en juleinnsamling for å hjelpe et økende antall hjemløse i Stoke-on-Trent. Flere tiltak er i gang, og vi håper mange blir med på bidrag også fra Norge!

Stadig flere såkalte «rough sleepers» sover ute i gatene og parker i Stoke-området, det har vært en stor økning og bekymringsfull utvikling de siste årene. Lokale myndigheter vurderte å innføre et strengere regime, også med bøter, men dette møtte sterke protester i lokalsamfunnet og ble droppet. Flere hjelpetiltak og et program for å få de hjemløse tilbake i samfunnet er det som skal til, mener mange. Og nå har lokale organisasjoner trappet opp, og flere har fått hjelp. 

Big Sleep Out

Stoke City FC er i sving med nok en «Big Sleep Out» på bet365, fredag 2.februar 2018. Arrangementet finner sted på sementgulvet under og på utsiden av tribunen Q-Railing. Målet er fokus på forholdene for hjemløse, og i tradisjonell engelsk stil drive med innsamlinger knyttet til arrangementet.

Tollgate er aktivt med, og Adrian Oldfield deltar selv på overnattingen.  Hotellet stiller med matservering til deltakerne, som altså tilbringer natten under hutrete forhold med tynne madrasser, tepper og soveposer. Tidligere Stoke City manager Lou Macari deltar, og det gjør også den velkjente kit-man Neil «Nello» Baldwin. Også spillere har engasjert seg i saken. Stoke City Community Trust gir også en egen gave til Macari Senteret, som åpnet for et par år siden i Hanley, hvor folk som sliter kan få varme og ly. Flere organisasjoner jobber med dette problemet nå.   

Her kan du lese mer om Big Sleep Out.

Bidrag fra Norge

Stoke City Supporters Branch Norway vet jo at mange medlemmer og supportere er engasjert i frivillighet, gode prosjekter i Norge og for øvrig. Likevel vil oppfordre norske supportere til å gi et bidrag for å hjelpe de hjemløse, som er godt synlige i gatebildet, også når vi er på våre turer. Norske supportere er knyttet til Stoke City FC og Stoke-on-Trent, og et håndslag av denne typen vil både spille en rolle, og understreke den gode og tette forbindelsen mellom Norge og Stoke, i vid forstand. 

Det er flere prosjekter for å hjelpe de hjemløse ut av situasjonen, og inn til et bedre liv. Det har vært og er røffe tider i Stoke, og en del ramler utenfor, også mange unge mennesker. Vi vil gjerne gi et håndslag til de som kjemper den kanskje viktigste kampen – for sine liv og sin fremtid.

Har du 50 kroner til overs nå i juletiden? Eller 100,-? Kanskje du har anledning til et enda større bidrag? Kjenner du til en bedrift eller en virksomhet, som kanskje kan trå til? En liten innsamling lokalt? Uansett: Alle bidrag, store som små, kommer godt med. 

VIPPS eller konto

Sett inn ditt bidrag på Branch Norway sin konto: 1503 17 52490. Eller send via VIPPS til 91103706, registrert på Svein Nilsen. Merk innbetalingen med «Hjemløse i Stoke». Hvis du/dere vil si noe mer om innsamlingen eller gaven, send en mail til medlem@stoke.no

Vi vil bringe oppdateringer ut desember – og kanskje litt inn i januar. Og så går pengene til ett eller to prosjekter for hjemløse i Stoke-on-Trent, og i hvert fall Macari Senter. Vi undersøker litt med Stoke City FC og Tollgate også. Supporterklubben bevilger uansett £100 fra felleskassa til denne aksjonen – og vi håper mange kan gi et bidrag til innsamlingen nå i desember og inn i det nye året.  

For SCSBN

Runar Kvernen

Chairman

 

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.