Kamp mot nedrykk til siste slutt

Skrevet av Runar Kvernen .

Joda, det ble null baklengs og ett poeng mot Watford. Men problemet er at mange av lagene rundt Stoke City i nedrykksstriden prikker inn resultater på løpende bånd. Dette blir drama - helt inn.

13 kamper gjenstår, hårfint over en tredjedel av sesongen.  Årets tabell i Premier League er i overkant tett. Alle lag fra midten og nedover er involvert i en av tidenes tøffeste bataljer i kampen for å overleve. Det er bare fire poeng for Stoke opp til 10. plass, men det er ett poeng ned til nedrykk, og fire poeng ned til sisteplassen... Dermed må vi legge bort alle tabellplasseringer i tiden fremover. Poenget er antall poeng…, ikke minst etter 38 runder.

Alle tar poeng

Alle lag som er involvert har allerede kapret mange poeng, ingen er hektet av og flere lag er på gang: Swansea virket akterutseilt, men to seire over Liverpool og Arsenal (!) har nå bragt laget opp på 23 poeng.  Stoke har 24. Bournemouth, Stokes motstander til helga, slo Chelsea 3-0 i London i midtukekampen. Av lagene rundt virker det nå som om Huddersfield, Southampton og Brighton har svakest formkurve. West Brom taper lite, men spiller mye uavgjort, og er nå nederst. Og mange lag har vært aktive i januarvinduet.   

I de tre foregående sesongene rykket laget på 18.plass ned på henholdsvis 34, 37 og 35 poeng. Det kan godt være at streken for nedrykk i siste serierunde denne sesongen vil ligge godt over dette. Legendariske Tony Pulis hadde alltid 40 points som overordnet mål, og det kan være at Stoke City må opp på dette for å være sikre.  Målforskjellen er dessuten ille, dette kan være et minuspoeng i en tett innspurt.

Krevende, men mulig

Med 10 klubber involvert er det helt åpent. Det vil bli mange oppgjør, også mellom disse lagene, hvor det nødvendigvis må deles ut poeng.  Og Stoke kan ikke satse på at andre lag stuper eller taper, eller at resultatene i andre kamper skal gå veien. Klubben må gjøre det selv.

Ser vi på Stokes situasjon og kampprogram, er det krevende, men mulig. Skal klubben nå 40 poeng, helst med god margin, er nøkkelen å vinne fem kamper fra nå av, og minst to-tre uavgjort. En rekke hederlige uavgjort, og et par seire, vil ikke være nok.

Først er det Bournemouth borte – her må det nesten bli poeng… De siste 12:

Stoke – Brighton, Leicester – Stoke, Southampton – Stoke, Stoke – Man City, Stoke – Everton, Arsenal – Stoke, Stoke – Tottenham, West Ham – Stoke, Stoke – Burnley, Liverpool – Stoke, Stoke – Crystal Palace (fellestur…), og mulig thriller i siste match: Swansea – Stoke

Kampene mot Arsenal, Liverpool, Man City og Tottenham er selvsagt mulige med tanke på poeng. Men det vil være bonus. Av de øvrige 9 er hjemmeseier mot Brighton et must. Videre er Southampton, Crystal Palace og Swansea nøkkelkamper extra pluss. Så må det kriges hjem en seier eller to mot gode lag hjemme eller borte, i tillegg.

13 cupfinaler

Lambert har energien og har fått orden på bakre rekker, med en pigg Bauer på backen. Det er helt avgjørende også i fortsettelsen. Da er det mer bekymring rundt sentral midtbane. Fletcher virker sliten, og skaper farlige situasjoner. Charlie Adam er for variabel, og var helt ute mot Watford. Her må nok Cameron inn, og det er trolig er bare å hive innpå nykommeren Ndiaye først som sist. Shaqiri må glitre. Og så: Spissplassen. Det får ikke Stoke gjort noe med, og dette vet Lambert utmerket godt. Han må spille på det han har, og legge opp etter det. Kan Jese være jokeren?

Uansett blir det 13 cupfinaler fra nå av. Hvert poeng teller. Hver serierunde er en kamp mot nedrykk. Først ute nå er borte mot Bournemouth lørdag 3. februar.  

Vurdert av Runar Kvernen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.