Kampen som havnet i skyggen

Skrevet av Runar Kvernen .

Velkjente Rory Delap leder Stoke City mot West Bromwich Albion mandag, i påvente av ny manager. Dette overskygger selve matchen, og er nok et kapittel i Stokes kamp mot en langvarig nedtur.  

Det skal selvsagt kjempes om poeng mot serielederen, disse er uansett verdifulle. Rory kan vente seg en varm vellkomst fra fansen, dette er nok en stor og spesiell begivenhet for ham. Det kan jo bli et boost etter et managerskifte, men det kan også gå rett i grøfta. Hva som kan ventes av dette laget vet vi jo aldeles ikke... Det har jo vært problemet.

Men den aller viktigste kampen fremover er å få Stoke City på rett kjøl, med ny manager. Han må få umiddelbare resultater. Spekulasjonene er i full gang. Kan det virkelig være en mulighet for at Tony «no nonsense» Pulis kan komme tilbake til Stoke for tredje gang, som redningsmann? Velinformerte The Sentinel peker på at et oppdrag ut sesongen kan være en mulighet – TP er trolig fortsatt den aller beste til å styre en klubb vekk fra nedrykk. Han har gode relasjoner til familien Coates, og grunnleggende gode følelser for Stoke City. En rescue operation frem til sommeren med Pulis har gode muligheter for å lykkes, og kan være av gjensidig interesse i denne situasjonen.

Men det kan like gjerne være andre kandidater, som Alex Neil i Preston, eller travere som David Moyes eller Big Sam. Eller… Det er mildt sagt et avgjørende valg ledelsen i klubben nå skal ta. Feiler de i gjen kan det gå fra nedtur til total krise, og en klubb utfor stupet.     

Til matchen mot WBA er det til overmål fullt pådrag med Remembrance day, poppy og militære seremonier på og utenfor stadion. Det demper vel ikke akkurat rammen rundt det hele.     

WBA er den første av to kamper før det det nå blir ny landslagspause. Sen kveldskamp mandag, og med mange norske og svenske fans på fellestur. Så er det borte mot bunnlaget Barnsley lørdagen etter det igjen. Kampene renner på, juleprogrammet og halvspilt sesong nærmer seg raskere enn man liker hvis det er store problemer. Og det er det jo.     

Stoke kan ikke kjøpe seg ut av trøbbelet i januarvinduet heller, troppen er altfor stor fra før. Stoke nærmer seg taket i Financial Fair Play, inntektene er halvert siden nedrykket fra PL. Spillerkostnadene klubben sleper med seg fra de siste årenes nedtur setter begrensninger. Det kan være at det faktisk må strammes inn mye, på litt sikt. Det var en viktig grunn til at Stoke ikke brukte store midler på spillerkjøp i sommer, selv om mange inn også betyr betydelige lønnsutgifter.

En ny manager har ikke mer enn tida og veien, og må nok i hovedsak bygge på den spillertroppen som er der. Men først er det match mot serielederen:

Stoke City – West Bromwich Albion, mandag 4. november, kick off 21.00. Kampen går på Viasport 2, det er ingen stream fra denne. Match Center på stokecityfc.com er som alltid en mulighet.

Tordenskiold i Oslo har kveldsvake, vi får håpe den blir av det mer muntre slaget. Og at fansen på tur får noe å skåle for, også etter matchen.

Så får vi se hva som skjer videre de neste ukene.  

Vurdert av Runar Kvernen