Keeperdrama før restart

Skrevet av Runar Kvernen .

For et drama: Davies er ute, og Gunn fikk bråstart mellom stengene. Nå er også han skadet, på trening. Derfor er Joe Bursik bekreftet hentet hjem med umiddelbar virkning  fra lån i Doncaster.

Unge Bursik (bildet over) fikk sin debut for England U21 nå nettopp, og har vært på utvikling via lån i lavere divisjoner de siste sesongene. Han skal ha en lovende fremtid, nå kan han fort bli førstevalg mellom stengene med et særdeles tett program coming up. Både Davies og Gunn har skader i leddbånd, førstnevnte i kneet og Gunn i ankelen. Dette er skader som tar en del uker, pluss opptrening. Det kan være at begge mister et titalls matcher.

Stoke har teoretisk mulighet til å hente inn en kriseløsning eller free agent, hvis alle seniorkeeperne er skadet. Og det er de jo. Men utvalget trenger ikke være all verden, og nå går man for «nødkeeper» - i første omgang. På benken, Blondy, en 19-årig Kamerun international.  

Championship i gang igjen. Restart med to hjemme for Stoke, Huddersfield lørdag, og så kveldskamp mot Norwich tirsdag. Det har vært 14 dagers pause i serien, men som vi vet har ikke landskampene bare gått greit for seg. Det er smitteproblemer i flere landslagsmiljøer. Stoke mister James McClean i de to kommende kampene, han fikk påvist Covid 19, og er i karantene.

Men Stoke vil gjerne fortsette på opptur når seien starter opp igjen. Seier 3-0 borte mot Reading var sterkt, og sitter positivt i troppen.  

Tyrese Campbell har mottatt pris for sin innsats i september og oktober. Han er vel rimelig sikker i startoppstillingen lørdag. Det er nok også duket for Jacob Brown, det er en kar med stort potensial. Stoke spisser nok maksimalt til denne, så er det jo alltid spørsmål om taktiske og øvrige vurderinger. Og keeperplassen da.  

En nyhet nå er at ligasammenslutningen EFL har økt kvoten av innbyttere. I Championship kan det være ni på benken, og fem kan komme inn, fra og med kommende runde. Det skal være O’Neill som har gått i spissen for dette, kampprogrammet er så hardt at det trengs flere muligheter både på i kamptroppen og i antall bytter. Og han fikk gjennomslag.

Huddersfield var i bunnstriden sist sesong, og har rekken 4-2-5 etter serierunde 11 denne sesongen. Midt på treet. Klubben er vel som divisjonen, det svinger hit og dit. De klubbene som makter en best mulig stabilitet scorer mye på det, og det er noe Stoke selvsagt vet – og jakter på.

Kampen streames i klubbkanalen. Kick off 16.00 lørdag.

Denne gang blir det da ikke samling på stampuben Tordenskiold i Oslo, sosial nedstengning preger hovedstaden. Andre steder i landet kan det vel være muligheter, men stream og Match Center på bopel er vel hovedvalgene ved denne anledning.

Det aller viktigste er at Stoke Citys starting 11 er pålogget når det blåses i gang på bet365. Og nå at mannen i mål holder mål. Det skal han jo egentlig gjøre, men dette er røffe saker.

Runar Kvernen