Keramikken vender tilbake

Skrevet av Kristin Henriksen .

Stoke-on-Trent, keramikkens metropol. En gang var The Potteries ledende, stor skala og top class produsent world wide. Tradisjoner og produksjon lever, og nå vender keramikken tilbake – igjen.

Det vi snakker om er British Ceramics Biennial, som annethvert år entrer Stoke og gjenskaper storhet og oppmerksomhet. Både for området, men også for selve kunsten og håndverket. Biennalen varer fra 7. september til 13. oktober 2019, og for reisende norske fans i denne perioden er det absolutt å anbefale å ta en titt.

Festivalen samler over 300 samtidskunstnere i et pulserende program som finner sted i seks kulturelle arenaer over hele området.

Nærmere bestemt i Middleport Pottery i Burslem, The Potteries Museum and Art Gallery i Hanley, Spode Works og Spode Museum Trust Heritage Centre i Stoke samt World of Wedgwood i Barlaston.

Det er utstillinger, historikk, kunstinstallasjoner og eksempler på fagarbeid i ulike lokaler, inkludert slitne fabrikkbygninger som en gang huset arbeiderne som holdt på med det stolte faget. Og kanskje noe å ta med seg hjem, både når det gjelder inntrykk og produkter?

Her finner du mer om British Ceramics Biennial:

 

Tekst: Tone Minerva Grenness

Foto: British Ceramics Biennial

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.