Kjapt tilbake på riktig spor

Skrevet av Svein Moen .

Stoke var best på det aller meste denne lørdagen, Charlton leverte kun jevnt med vertene med antall skudd utenfor mål, 3-3, og vant suverent tevlingen om flest gule kort med hele 0-5.

Michael O'Neill gjorde tre skifter på førsteelleveren før denne hjemmekampen, Tyrese Campbell var tilbake etter strekk, Bruno Martins Indi ble tatt til nåde og fikk en ny sjanse og nykommeren James Chester fikk også bli med fra start. Debutanten takket for tilliten og leverte en solid opptreden på bet365, slett ikke verst det da nysigneringen ikke har spilt kamp på et års tid. Dette laget hentet en velfortjent seier, 3-1, og tre flunkende nye poeng, noe som flyttet laget opp på en 20. plass på tabellen, et lite klikk oppover fra krisestreken.

Etter en snau halvtime satte James McClean (bildet under) ballen i mål etter innlegg fra Nick Powell. Så kom det en utligning rett før dommeren skulle blåse i fløyta, en forsvarsglipp og Charltons Ben Purrington lot seg ikke be to ganger, plundret ballen i mål imot spillets gang. Kalddusj og en smule uro i Stokierekkene. Men andre omgang var bare et par minutter gammel før Stoke fikk satt skapet på plass, Joe Allen leverer til Tom Ince, som ikke gjør noen feil og Stoke var igjen i føringen (bildet over). Det var nok et stort øyeblikk for Ince, som etterhvert har fått massivt mye tyn på sosiale media, selvfølgelig mest i Stoke sine egne fora, tonen er betraktelig krassere der. Svinger veldig fort fra karakterer fra området under beltestedet til heltestatus på de kanter.

James McClean setter inn Stokes første mål på bet365.

Spikeren i kista ble hamra inn etter sytti minutter da Nick Powell satte ballen inn etter målgivende av Tommy Smith. O'Neills menn hadde en meget god dag på jobben og fikk ristet av seg tapet mot Derby forrige fredag. Dette resultatet og kampforløpet gir The Potters en god boost før neste kamp.

Den skal spilles allerede onsdag og dette blir en stor utfordring da opponenten i den trettiandre serierunden er Preston North End, som ligger på en sjette plass og bekler så langt siste kvalikplass. Men også denne kampen skal spilles hjemme på bet365 og Stoke har vunnet over lag høyere plasserte enn Preston både borte og hjemme, og etterhvert er det tegn som tyder på at restaureringen av festningsverket, Stokes kjære hjemmebane, er på god vei til å bli fullbyrdet. Siden Campbell er til bake i god stand er det kun Ryan Shawcross og Stephen Ward som er underkastet medisinsk pleie hos hjemmelaget, mens Preston har tre mann som må stå over kveldskampen.

Norske Stokies på Tordenskiold kan det å feire når laget vinner! Foto: Runar Kvernen

 Håper også på at det som laget viser nå igjen vil fylle stadion for å gi The Potters maksimal støtte, det var hele 6500 ledige seter også sist lørdag. Kampstart er 21:00 sharp og overføringen av eventyret i flomlyset i Stoke-on-Trent blir besørget av Stokes egen eminente strømmetjeneste. En fornøyelse å å igjen ta på hjemmedrakta mens den ennå har en lunk fra siste kamp og på Tordenskiold i Oslo sitter nok begeistringen etter lørdagen enda i veggene!

Ønsker The Lillywhites velkommen, skal få litt å slite med!