Klubben svarte på kritikk fra supporterne

Skrevet av Runar Kvernen .

Klubbens toppsjef, CEO Tony Scholes møtte Supporters Council på bet365 Stadium før matchen mot Burnley. Scholes fikk mange kritiske spørsmål, og erkjente flere feil de siste par sesongene.

Referatet er nå lagt ut, og det har vakt mye oppmerksomhet i England. Hele referatet kan du lese her.

Branch Norway var representert med Chairman Runar Kvernen, som etterlyste Stoke Citys identitet. Videre at klubben etter sesongen nå må  kommunisere ut konkret hva som har gått galt, og hvilke lærdommer som må trekkes av det. Uansett om det nå blir Champions League eller fortsatt spill i Premier League, med et nødskrik. Det hadde vært en «loud silence», som hadde skapt ytterligere frustrasjon, understreket Branch Norway sin utsendte.

Dette fikk full tilslutning fra de øvrige supporterne, og Scholes takket faktisk for tydelig og klar tale. Mange, også klubbledelsen, hadde lest innlegget fra Chairman i Norge, kort tid tidligere.

Til stede fra klubben var også direktør for Community, Adrian Hurst, og Anthony Emmerson, som har et spesielt ansvar for kontakten med supporterne. Men det var Scholes som førte ordet, og han erkjente blant annet at signeringene av flere spillere hadde feilet. Han sa at prosessen med rekrutteringen, scouting og utvelgelse var uendret over mange år, men at det var vurderingene (judgement) som hadde sviktet. Og  at det i siste instans er det manageren som tar disse. Det kan neppe pekes i en klarere retning, i hvert fall på det tidspunktet møtet fant sted…

Scholes sa også rett ut at samarbeidet med Mark Hughes burde vært avsluttet tidligere, uten at han ville tidfeste det eksakt. Toppsjefen utfylte bildet med at Hughes hadde en positiv kapital med seg fra tre niendeplasser, og at dette nok hadde påvirket de ekstra mulighetene og tiden han fikk for å rette opp skuta.   

Mange på møtet opplevde en klubbledelse som var ærlig og imøtekommende overfor kritikken, og at ledelsen tok ansvar. Det virket også troverdig når Scholes uttrykte den samme fortvilelsen over situasjonen som supporterne, og at klubben ikke tok lett på den lange og traurige perioden for Stoke City. Det meste vil nå bli gjort for å restarte Stoke City. 

Nå venter selvsagt mange spent på hvordan sesongen ender, men uansett hva som blir oppsummeringen. To be continued…

Runar Kvernen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.