Knallstart for O'Neill

Skrevet av Svein Moen .

Kommentarfeltene bobler og syder i begeistring av den nye manageren til Stoke City. «Michael O´Neill må være Gud, til og med Diouf skårer nå», skriver en Stokie etter seieren mot Wigan....

2-1 på bet365 sist lørdag gir signaler om et lag på rett vei. Først ble Stoke liggende under etter et surremål av historiske dimensjoner like før pause, men da kampen var vel igang igjen satte Danny Batt ballen hardt i mål fra kloss hold med venstrefoten, innlegg fra Ryan Woods. Så kom øyeblikket som fikk enkelte til å referere til himmelsk makter, innbytter Mame Biram Diouf (83 min) satte ballen i mål etter en del att og fram i boksen til gjestene, assist fra Tom Ince og - seks på to - var et faktum, og dette på overtid! Alle skryter av treneren og han skryter av spillerne, treneren trekker spesielt fram innsatsen til angrepsduoen Nick Powell og James McClean denne lørdagen. Sistnevnte av flere journalister rangert som banens beste denne gangen.

Så langt alt vel og vel så det i kampen om å få flytte laget unna det røde feltet på tabellen, men allerede tirsdag kveld møter The Potters et lag som kan sette prosessen på vent, Cardiff borte. Byen er hovedstaden i Wales og befinner seg 18 mil sørvest for Birmingham og der finner man Cardiff City Stadium hvor The Bluebirds holder hus. Kapasitet er drøyt 28 000 publikummere, den norske supporterklubben teller 23 medlemmer. Laget, som rykket ned fra PL i 2018/19-sesongen, besitter nå 16. plassen på tabellen med 22 poeng.

Vertene har seks mann ute mens Stoke ser ut til å måtte unnvære tre spillere. Men det skal være greit med mannskap for at O´Neill kan presentere et solid lag som er kapable til å håndtere denne krevende oppgaven. Den siste utviklingen er vel slik at de fleste forventer ihvertfall ett poeng fra dette oppgjøret. Cardiff har en tendens ti å slippe inn et tidlig mål, kanskje det ligger en luring der?

Kampstart er 20:45 tirsdag aften og det er når dette skrives ikke kommet noen info om stream fra Stoke, antar at dette går i orden, hvis ikke kommer det info før match. Vi i dalstroka sør-østafor satser på en kveld på Tordenskiold. Lykke til alle Stokies!

Får vi se Diouf fra start?