Knalltøff åpning for Stoke City

Skrevet av Runar Kvernen .

Det blir en tøff start i årets Premier League for The Mighty Potters. Seks vanskelige kamper på rad fra lørdag 12.august, en skral start betyr uro og motbakke. Hvordan står det til, egentlig?

Borte mot Everton, hjemme mot Arsenal, borte mot West Brom, hjemme mot ManU, borte mot Newcastle og hjemme mot Chelsea… Før Southampton kommer til bet365 Stadium i runde syv. Nå kan det selvsagt innvendes at alle kamper i PL er vanskelige, men starten er ingen drømmerekke for et lag som under Mark Hughes har slitt voldsomt med å komme i gang de siste sesongene.

Riktignok har Stoke startet oppkjøringen en knapp uke tidligere enn vanlig, med turnering i Sveits og flere treningskamper. Hva man kan legge i treningskamper er ikke så enkelt å svare på, motstand og lagoppstillinger varierer mye. Det viktigste er nok at hele troppen er på gang, og at det kjøres hardere enn tidligere. Stoke må ut av startblokkene når fløyta går - og forbli der. Men akkurat det er også en bekymring – det har svingt altfor mye de siste par sesongene.

I tillegg er det en betydelig uro og negativ omtale rundt Stokes uttelling i overgangsmarkedet så langt. Såpass mye bekymring at klubbens ledelse nå gikk ut og ba om tålmodighet når man forsøker å sikre seg flere toppspillere, som Kurt Zouma. Men samtidig har klubben – forståelig nok- sagt at Stoke City ikke er med på den tilnærmet avsindige pengegaloppen som årets overgangsmarked har vist, både i England og ellers i Europa. Det kan vel være at kjøpet av Imbula sitter litt i også… Nå er det fortsatt tid, men klubben trenger åpenbart forsterkninger av høy kvalitet. Likevel aner vi en viss spagat her – og mye skepsis både blant fans og i mediene.

Veteranene Jonathan Walters, Glenn Whelan og Peter Bardsley er ute. Spesielt Walters og Whelan har vært solide bidragsytere og arbeidskarer for Stoke over mange år. Dette er nok en naturlig utfasing. Så gikk Marko Arnautovic til West Ham for nær £25 millioner… Okei, ha det!

Darren Fletcher og Kurt Zouma er gode forsterkninger, spesielt sistnvente. Josh Tymon er lovende og noen unggutter har blitt tatt opp i stallen: N’Goy, Verlinden - også Tom Edwards skal være på vei. Dette er bra, men neppe full impact. Det er usikkerhet rundt Bojan og Joselu, selv om sistnevnte ser ut til å ha gjort et slags comeback i treningskampene. Holder Shawcross, det er også et spørsmål. Og Stoke må for all el ikke ende opp med en klønete Wollscheid bak der. 

  

Butland er på gang. og det er viktig, selv om Grant heldigvis ble som back up. Butland betyr ekstra poeng. Shaqiri og Ramadan – det kan også bli bra. Og tometersmannen Crouch kan bli nyttig. MEN: Har Stoke målscoreren – hvor lenge skal vi vente på Berahino, nå må han vel være klar…?  

Lørdag 5. august er det kveldskamp og generalprøve mot det tyske topplaget RB Leipzig, nr to bak Bayern Munchen i Bundesliga sist sesong. Da testes nok en tilnærmet første 11’er, selvsagt med noen åpninger. Den kampen har direkte relevans til seriestarten.             

Kort sagt: Det er en betydelig usikkerhet rund Stoke City foran denne sesongen. Noe negativt, men først og fremst avventende. Noen knallbra forsterkninger hadde hjulpet mye – men ikke mer av det samme… Og ellers spørs det da om Mark Hughes endelig kan få stabilitet inn i dette laget – med en klarere plan. Med en dårlig start kan dette bli litt ugly, faktisk.

Uansett - vi er spente – gleder oss til kick off – og sier: Gooooaaaarn!

Runar Kvernen           

Chairman SCSBN 

Kommentarer

Mye interessant og viktig

Mye interessant og viktig også når det gjelder både Walters og Whelan, men må bare pessisere HAR VÆRT viktige bidragsytere, men ingen tap for oss å miste disse. Har flere spillere som fyller disse plassene UTEN problem. Verre er det helt klart å miste Arnautovic, en spiller i en hel annen klasse enn forannevnte, selv om også han kunne ha sine "dårlige" kamper. Enig at vi trenge nok i hvert fall en spiller i "stjerneklassen" til for å henge med i toppen, men jeg er optimist. Uansett så vil ikke salget av forannevnte være et tap for oss. Heia Stoke.

God artikkel og det vil bli

God artikkel og det vil bli spennende å se hvor vi er plassert på tabellen etter 7 kamper. Med liten uttelling poengmessig vil det garantert bli uro, men på den andre siden, så har vi erfaring med en dårlig start.
£ 25 000 000 for Arnie er et kupp (En kvart milliard Norske kroner ) . Ingen er uerstattelige og vi finner en annen som blomstrer.
Vi må fokusere på der vi er sterke, og dyrke det. Jeg tipper at vi har 8 poeng etter de første 7 og det er innafor ...
Lykke til om 6 dager,,,

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.