Krevende desember for Stoke City

Skrevet av Svein Moen .

Da ble desember måned innledet med seier 2-1 hjemme mot Swansea. Stor lettelse. Men utfordringene står i kø frem til nyåret.  Stoke City skal spille syv kamper, og har mange tøffe borteoppgjør.

Desember måned er krevende for alle lag i PL. Det er tett mellom matchene, ligaen runder halvspilt, og svært ofte er denne måneden definerende for sesongen for nesten alle klubber.

Shaqiri er i knallform, men holder han dette programmet? Allen, stor match mot Swansea, og Diouf er nå spiss... Halter Fletcher...? Kan Crouch utgjøre forskjellen? Klarer Stoke å tette igjen bakover... Kort sagt.  

Mange poeng deles ut

Er man på opptur er det mange poeng å hente. Det kan skaffes avstand til nedrykk og nerver, luker kan tettes og posisjonen kan styrkes. Men noen klubber opplever selvsagt det motsatte, skral fangst eller i verste fall fritt fall i desember betyr ofte at resten av sesongen blir en kamp på defensiven. Med så tett kampprogram øker også risikoen for skader og overbelastning p åspillerne, de fleste klubbene har en plan for rullering, og kanskje også prioritet mellom kampene.   

I desember og nyttårshelga går det kun en kamp direkte på TV med Stoke, resten må da ta tas i LIVE senter, PL-studio og på nett over det ganske land. Følg med på nett og Face for hvilke kamper det blir samling på stampuben i Oslo.     

Stoke City har følende program:

Lørdag 09.12: Tottenham - Stoke, 16..00. (TV direkte)
Tirsdag 12.12: Burnley - Stoke, 20.45
Lørdag 16.12: Stoke - West Ham, 16.00
Lørdag 23.12: Stoke - West Bromwich, 16.00
Lille julaften er det serierunde 19 - og Stoke City har spilt halvparten kampene i årets PL-sesong.

Tirsdag 26.12: Huddersfield - Stoke, 16.00 (Boxing Day)
Lørdag 30.12: Chelsea - Stoke, 16.00
Mandag 01.01: Stoke - Newcastle, 16.00
Så er det en kamppause, og neste for Stoke er da borte mot Manchester United 15. januar, klokken 21.00. Her er det ikke satt opp TV-kamper ennå.

Minst 8 - 10 poeng

Noe mindre enn 8-10 poeng kan ikke Stoke være fornøyd med gjennom dette løpet. Det bør helst være over dette, for at Stoke skal få klaring til bunnstriden, og kanskje rette blikket opp mot en mulig Topp 10-plassering. Blir det mindre enn 8-10 poeng er det fare for at The Mighty Potters går ut av desember og nyttårshelga som et bunnlag, med alt det innebærer for resten av sesongen. Det er krevende bortekamper, og som alle vet er det heller ikke bare å plukke poengene på hjemmebane, uansett motstander. Men det burde være mulig å dra hjem noen seire og ytterligere poeng i denne rekka. Men med Stokes ustabile opptreden de to siste sesongene er det naturlig nok spenning knyttet til hvordan klubben kommer seg gjennom de mange kampene utover desember og inn i det nye året.

Jule- og nyttårsnissen må da være på laget til Stoke i år!

Vurdert av Runar Kvernen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.