Kun seier godt nok mot «laget i kamp nummer elleve på tippekupongen»

Skrevet av Aleksander Hagen .

Frem til lørdag ettermiddag er min eneste referanse til Brentford FC at laget dann og wann figurerte i kamp nummer elleve eller tolv på tippekupongen, den gang nyhetsankeret i Dagsrevyen «berre las markeringane». På lørdag er referansen en vrien motstander Stoke må slå, hvis ligamaratonen skal krones med opprykk i mai.

Gjensynet med nivået to og Elland Road ble en skuffelse. Den må spillerne raskest mulig vriste av seg, for i den 46 kampers lange ligamaratonen er det ingen tid til å dyrke nederlag og slikke sår. Skal Stoke henge med i toppen, bør hjemmeseier mot Brentford være innledningen på en stabil rekke av trepoenger på eget, kombinert med jevn poengfangst på fremmed gress. Dette er realitetene i det nest fornemste selskap.

Ingen walkover mot “the Moneyballs”

Men Brentford er ingen walkover.  For the Bees fra Griffin Park, som neppe et avholdsfolkets favoritt, forlenet som supporterne er med pub i alle fire stadionhjørner, var langt fra edruelige foran mål i serieåpningen, da Rotherham ble sendt hjem med 5-1 i bagasjen. Kalassifrene skal man være varsom med å trekke for mye ut av. Nyopprykkede Rotherham, som tok veien opp via playoff, er spådd et brutalt møte med divisjon fra så å si samtlige lærde og ulærde eksperter. Men 5-1 er og blir en sterk serieåpning, uansett hvordan man vrir og vender på det.    

Lille Brentford har da også imponert og overrasket de fleste med gode plasseringer, siden laget rykket opp til Championship etter sesongen 2013/2014. De hvite og rød har særlig blitt kjent for å lykkes med å signere og disponere lavkostnadsspillere etter den såkalte Moneyball-metoden. Metoden innebærer en systematisk bruk av spillerstatistikk, i en slik utstrekning at muligens selv professor Egil Roger «Drillo» Olsen synes det blir for meget av det gode!

I tilfelle lørdagskvelden skulle bli for lang, kan det nevnes som en kombinert digresjon og post-match-kulturanbefaling at Moneyball-metoden er filmatisert i den middelmådige, men like fullt Oscar-nominerte, filmen fra 2011 med samme navn. Brad Pitt spiller hovedrollen som manager for baseballaget Oakland Athletics, som gjennomgår en forvandling ved hjelp av en økonoms statistiske analyser.

Ingen på sykestuen - uavklart på puben

Men fra lerret tilbake til det som skal foregå på gresset på Bet365 lørdag. Det er foreløbig ikke meldt om nyankomne på lasarettet. Dette innebærer at Gary Rowett har en frisk og rask tropp til disposisjon på lørdag. Saken oppdateres hvis lårhøner, strekker eller andre skadetilfeller skulle bli meldt i dagene frem mot kampdag. Men uansett: En frisk og skadefri tropp er utvilsomt et stort og viktig fortrinn i maratonen som skal gjennomføres utover høsten, vinteren og våren.

Kampen kringkastes på abonnementsstreamen Stoke City Live+. Onkel Tom på Torden har som sedvanlig åpne dører og plass i herberget for både Stokies innenbys og utenbys fra. 

Stokies som måtte være avskåret fra å følge kampen på TV, får ty til nett, mobil, tekst-tv – eller andre kanaler for å med seg spillets gang og resultat.  Ett er i hvert fall sikkert: Resultatet kommer ikke til syne på skjermen under Dagsrevyen, med den stemoderlige behandling og oppmerksomhet: Berre markeringane!

EKSTRAMATERIELL FOR SPESIELT INTERESSERTE: NYHETSOPPLESER I DAGSREVYEN LESER MARKERINGENE i 1981.

Vurdert av Aleksander Hagen på gjesteopptreden

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.