Ladies sikret Topp 4 for tredje år på rad

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City Ladies tok nok en 4.plass i serien Premier League North, noe som oppsummeres som en «successful campaign». Dette er tredje år på rad at Ladies tar denne plasseringen i serien.

Ladies hadde en litt kronglete start, men Ashleigh Hayes (bildet) og resten av laget fikk etter hvert orden på det hele, det snudde med en sterk seier borte 5-0 mot West Bromwich. Siden ble det fine rekker med seire. Blant de beste resultatene var en 5-2 seier borte mot Bradford, og daværende serieleder Middlesbrough ble slått 6-3 i april. Ladies tapte 3-0 borte mot ligavinner Blackburn i nest siste kamp, men var ikke sjanseløse. Så avsluttet de sesongen med en solid 4-0 seier borte mot Derby. Ladies fullførte med 10 poeng mer enn i fjor, og dermed er det likevel en fremgang og en sterkere 4. plass. Eller det kan sies slik: Nivået i toppen har økt, og Ladies henger med på det.

Også reservene hadde en god sesong, og det nystartede utviklingslaget har hatt stor fremgang på kort tid. Dette betyr at det vokser under A-laget, noe som etter hvert kan gi økt tilfang av talenter nedenfra.

Og laget har fått til en god hjemmearena i Stoke-on-Trent, på Community Drive, Norton Uniteds gamle hjemmebane. Dette er nærmere og skaper mer identitet enn forrige arena, som lå ganske langt ute på landet i retning Stone. Her var det Stoke City som ordnet saken, slik at Ladies fikk egen bane i Stoke-området.

Det mangler da litt på at Ladies tar det siste steget, denne sesongen var det kun to poeng opp til 3.plass, fire poeng til 2.plass – men 16 poeng opp til seriemester Blackburn.

Skal dette gapet tettes vil det nok kreves at Stoke City som klubb legger enda noe mer inn i budsjettene, slik at spillerstallen og rammene rundt laget heves ytterligere. Det er absolutt en positiv utvikling fra klubbens side, men for å komme opp på neste nivå er det fortsatt et stykke. Stadig flere klubber satser friskt på damene også i England, den siste nyheten var nå at Manchester United vil melde seg på også med damelag, med høye ambisjoner.  

Så får vi se hvor langt Ladies kommer neste sesong.  

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.