Mellomlanding i Wales

Skrevet av Svein Moen .

Det var forespeilet et vanskelig oppgjør borte mot Cardiff tirsdag kveld. Selvfølgelig hadde vi et berettiget håp om ikke annet enn ett poeng etter to strake seire, men denne endte med tap, 0-1.

Selv om det endte med nederlag var det periodevis mye godt spill å se fra Stoke og med med en ballbesittelse på hele 66 prosent, skulle man tro at dette skulle kunne ende med uttelling. Det viste seg igjen at eierskap av ball ikke nødvendigvis gir poeng, The Bluebirds eide stort sett sin tredjedel av banen, The Potters fant ikke ut av dette forsvaret, og måtte vende tomhendt hjem. O´Neill sier det er mere å lære av en slik kamp enn en enkel seier, vi får håpe at læringskurven er bratt og slår inn til neste kamp når Stoke møter Blackburn Rovers FC på bet365. Både trener og spillere uttrykker i hvert fall at forrige kamp var en dupp og at at laget har kvaliteter til å prestere på et langt høyere nivå.

En lang rekke norske spillere har brisket seg i The Rovers blå/hvite drakt, som Jan Thomas insisterer på at er «kostyme». Antall kamper i parentes:

Henning Berg (250), Lars Bohinen (58), Tore Pedersen (5), Egil Østenstad (62), Stig Inge Bjørnebye (56), Martin Andresen (11), Morten Gamst Pedersen (288) og Jushua King (64). Disse heltene hadde Ewood Park som hjemmearena i perioden 1992-2015.

Hadde disse spillerne vært på plass i toppet form, ville de nok lagd en masse kluss for Stoke, det ser heldigvis ut til at Lancashire-laget de mønstrer på lørdag er mere overkommelig. Gjestene har fire mann ute, mens Stoke ser ut til å være fulltallig. Da gjenstår det bare å se hva Stoke kan varte opp med og om de kan fortsette den nødvendige poengplukkingen for å få laget ut av gruppen med sju lag som ligger nederst på tabellen. Utsiktene er i hvert fall adskillig lysere denne gangen.

Kampstart kl 16:00 lørdag og Stoke-streamen er på plass. Tordenskiold laster ned og SCSBN «All-Over» kan selv med et edruelig hjerte forvente en opptur på hjemmebane til helga.

O`Neill og gutta, vi vet dere kan!