Mens vi venter på Newcastle

Skrevet av Runar Kvernen .

To kamper på to dager. Slik situasjonen nå er må nok Stoke la første kamp mot Chelsea lørdag bli pri 2. Kampen hjemme mot Newcastle 1. nyttårsdag er enda en 6 poenger i nedrykksstriden.

Slik er situasjonen inn mot den hektiske nyttårshelga. Stoke har lenge slitt med forsvarsproblemer, og nå er i tillegg Shawcross ute i 2-3 uker, Indi har samme anslag på når han kan være tilbake. Pieters er tvilsom, og tåler i hvert fall ikke to kamper så tett på hverandre. Zouma kan ikke spille mot Chelsea. Dermed må Stoke prioritere også hva klubben skal legge i denne matchen, både på grunn av situasjonen i troppen, og på tabellen.

Realisme

Dette er da også signalene fra Mark Hughes, det kan være aktuelt å bringe inn noen flere yngre spillere mot Chelsea. Kanskje ikke presse Allen, Fletcher, Shaqiri og andre som trengs til en 110 % match mot Newcastle. Prisen kan bli for høy. Nå er på ingen måte Stoke slått på forhånd mot Contes menn, til det er det for mye profesjonalitet i klubben, det er mer snakk om realisme.

Kampen i London starter, som alle andre, på 0-0. Et Stoke City med lave skuldre og intet å tape kan jo mot alle odss skaffe et resultat, i hvert fall en ok prestasjon og boost inn mot kampen som virkelig kan gi store utslag: Newcastle på bet365 Stadium 1. nyttårsdag.  Sagt på en annen måte, til og med et klart tap i London kan raskt legges vekk, det venter en ny og viktigere kamp umiddelbart.

Med tap i London, og noen resultater som ikke helt går Stokes vei, kan klubben på nytt være nærmere nedrykksstreken før matchen mot Newcastle. Dette er, som kampen mot West Brom, et oppgjør som MÅ vinnes. Ellers er Stoke City farlig nær en ny kritisk situasjon, som henger over klubben, men som har fått en utsettelse etter fire poeng på de to siste. Ramadan er på gang, men det er viktigere at han skinner videre 1.nyttårsdag enn i London. Allen er on fire, og Stoke har løftet seg litt offensivt. Men poengene må plukkes - og nå ikke minst mot de lagene som ligger under og rundt Stoke. 

Tøft videre også    

Etter kampen 1. januar er det spillepause i PL. Neste oppgave for Stoke er da først Coventry i FA-cupen lørdag 6.januar. Og så venter Manchester United borte... Dette understreker igjen betydningen av Newcastle - og tankegangen rundt inngangen til Chelsea-kampen.

Så mangler det bare at Stoke B slår Chelsea i London, og taper hjemme mot Newcastle med alle hensyn ivaretatt og det beste mannskapet klubben kan mønstre....

Vi sier som så ofte før: Aldri kjedelig med Stoke - og ikke et naturlig valg for utpreget nervesvake. Men: Goooaaarn!

Vurdert av: Runar Kvernen

 

      

Kommentarer

Er ikke enig. Har vi så mange

Er ikke enig. Har vi så mange og store skadeproblem, må stallen forsterkes. Kan ikke stille med et "B-lag" mot Chelsea da det kan forventes tap uansett og heller fokus i neste kamp mot et bunnlag. Vi har sett før hva vi har prestert mot bunnlag!!!!
At Hughes må bruke andre spillere pga av skader er forståelig - men han må selvfølgelig bruke de som er tilgjengelige - og da de beste. Heia Stoke.

Fortsetter vi sånn som vi

Fortsetter vi sånn som vi gjør mot Newcastle så blir det en divisjon lenger ned.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.